Åklagarmyndigheten

Två fall av grov egenmäktighet med barn

Dela
Två flickor misstänks ha förts ut ur Sverige och en förundersökning om två fall av grov egenmäktighet av barn pågår. Åklagaren är inte tillgänglig för media.

De två barnen var omhändertagna av socialtjänsten och vistades dels i Kungsbacka, dels i Halmstad. Kammaråklagare Eva-Lotta Swahn berättar att barnen misstänks ha förts utomlands.

– Vi har starka skäl att anta att de inte har återkommit till Sverige och framtiden ser inte ljus ut. Om det gäller bortgifte eller inte kan jag inte svara på i nuläget.

Flera personer är häktade misstänkta för grov egenmäktighet med barn och grov medhjälp till egenmäktighet med barn.

– Eftersom det är en pågående förundersökning gäller förundersökningssekretess och vi måste vara sparsamma med vilken information vi lämnar och kan inte säga mer.

Målnummer i Halmstads tingsrätt: B 2799-22.

Åklagaren är inte tillgänglig för media och det finns ingen ytterligare information att lämna. Vänligen respektera detta.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Pressträff: Åtal väcks för synnerligen grovt narkotikabrott2.10.2023 11:33:46 CEST | Pressmeddelande

På onsdag den 4 oktober kommer sex personer åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott och medhjälp till brottet i ett ärende där stora mängder kokain misstänks ha transporterats på en segelbåt från Brasilien till Spanien. De åtalade är svenska medborgare och några av de åtalade har enligt utredningen kopplingar till kriminella nätverk i Sverige. I samband med åtalet bjuder Åklagarmyndigheten, Polismyndigheten och Tullverket in till pressträff.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum