AcadeMedia

AcadeMedias yrkeshögskolor fortsätter att växa

Dela
Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) tilldelade AcadeMedias yrkeshögskolor drygt 7 300 utbildningsplatser, vilket innebär att AcadeMedias totala antal utbildningsplatser hösten 2023 uppskattas vara fler än hösten 2022.
Fler nya utbildningar startar inom efterfrågade områden hos Hermods, KYH och Teknikhögskolan hösten 2023
Fler nya utbildningar startar inom efterfrågade områden hos Hermods, KYH och Teknikhögskolan hösten 2023

- Beskedet är glädjande och ett starkt bevis på att vi kan möta det behov som finns kring kompetensförsörjningen av Sverige och svensk industri. Yrkeshögskolan är en viktig del för att möta framtidens samhällsutmaningar och därför är vi extra stolta över det förtroende som Myndigheten för yrkeshögskolan ger oss genom den här tilldelningsomgången, säger Christer Hammar, chef för AcadeMedia vuxenutbildning.

Flera av AcadeMedias YH-bolag utökar sitt utbildningsutbud i och med tilldelningen. Stora vinnare är bland annat Hermods Yrkeshögskola, KYH och Plushögskolan AB.

Hermods Yrkeshögskola startar sex helt nya utbildningar och expanderar befintliga utbildningar på flera orter i höst. KYH tilldelades åtta helt nya utbildningar och utökar utbildningsområden inom industri, teknik och IT-säkerhet. Dessutom startar man på fem nya orter och ger därigenom ännu fler möjlighet till kompetensutveckling. Plushögskolan startar sju helt nya utbildningar i Teknikhögskolans regi.

Fler utbildningar inom grön näring

I myndighetens beviljande finns ett större fokus på teknik och tillverkning, ett av de områden där Sveriges kompetensbehov är mycket stort och där såväl Hermods Yrkeshögskola, KYH och Teknikhögskolan (ingår i Plushögskolan AB) är med och bidrar på flera håll.

- Högt uppsatta klimatmål och elektrifiering kräver att branschen ställer om och då efterfrågas utökad kompetens inom bland annat energiförsörjning och energieffektivisering, säger Anette Wahlgren, verksamhetschef för Hermods Yrkeshögskola.

Att vara med och möta de kompetensbehov som finns inom den svenska industrin är viktigt för framtiden. Anställningsbehovet av utvecklingsingenjörer är stort och AcadeMedias yrkeshögskoleutbildningar kommer att bidra till att den gröna näringen växer.

Behovet av YH-utbildningar växer

Behovet av YH-utbildningar i samhället fortsätter att växa och är av stor vikt för den svenska konkurrenskraften eftersom de ger individer kompetenser som är eftertraktade på arbetsmarknaden. En välutbildad arbetskraft som kan hålla jämna steg med den teknologiska utvecklingen och de förändringar som sker i olika branscher är av stor vikt för samhället, här bidrar yrkesutbildningar till att fylla kompetensgapet.

Andelen beviljade distansutbildningar fortsätter också att växa och utgör nu cirka 37 procent av alla YH-utbildningsplatser. AcadeMedias vuxenutbildning har en lång erfarenhet av distansutbildning och fortsätter glädjas åt denna utveckling.

- Att vara med och bidra till att Sverige stärker sin konkurrenskraft genom välutbildad arbetskraft är motiverande. Vi har en spännande och rolig höst att se fram emot, avslutar Christer Hammar, chef för AcadeMedia vuxenutbildning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fler nya utbildningar startar inom efterfrågade områden hos Hermods, KYH och Teknikhögskolan hösten 2023
Fler nya utbildningar startar inom efterfrågade områden hos Hermods, KYH och Teknikhögskolan hösten 2023
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

AcadeMedia driver för- och grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning, med verksamhet i Sverige, Norge och Tyskland. Vår drivkraft är att bygga ett mer hållbart samhälle med utbildning och lärande som grund. Läs mer om oss och vår verksamhet på academedia.se.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye