Grant Thornton Sweden AB

Grant Thornton International stänger ännu ett rekordår

Dela
Grant Thornton International Ltd stänger verksamhetsåret med en tillväxt på 13,7 procent, där omsättningen ökat till 7,2 miljarder USD (6,6 för 2021) Trots ännu ett utmanande år på många marknader, uppnådde de största affärsområdena och regionerna en tvåsiffrig tillväxt. Antalet medarbetare inom nätverket fortsätter också att öka och är nu uppe i 68 000. Även svenska Grant Thornton visar fortsatt stark tillväxt.

Grant Thornton International Ltd, paraplyorganisationen där Grant Thornton Sweden AB är ett medlemsföretag, har släppt resultatet för verksamhetsåret 2022. I årsbokslutet noteras en global omsättning på över sju miljarder USD, där specialistrådgivning ökat med 18,1 procent, skatt med 12,3 procent och revision med 10,9 procent.

- Jag är stolt över att vi tillsammans i Grant Thornton-nätverket visar så här starka siffror. Trots pandemi och krig har vi fortsatt att ha ett starkt samarbete mellan våra medlemsföretag i olika länder. Det är en utmanande tid för världens företag just nu med en osäker ekonomi. Här är vår roll att stötta företagen att parera framtidens krav och hantera förändring och risk, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton Sweden.

Fortsatt god tillväxt på den svenska marknaden
Det svenska medlemsföretaget stängde det senaste verksamhetsåret 30 april 2022 med en omsättningsökning på fem procent. Kundnöjdheten (NKI) hade ökat från 8,1 till 8,3 och andelen medarbetare som upplever att Grant Thornton erbjuder goda förutsättningar att skapa ett hållbart arbetsliv hade ökat från 79 procent till 85 procent. Under andra halvåret 2022 har tillväxten fortsatt.

- Vi har flera år bakom oss med stora investeringar och satsningar, vilket ligger till grund för att vi kan fortsätta gasa i linje med vår strategi. Många företag utmanas just nu, samtidigt som andra ser möjligheter i en föränderlig tid. Vårt fokus är att leverera tjänster som stöttar ett hållbart företagande för vårt kundsegment, de entreprenörsdrivna mid-market-företagen. Jag ser fram emot att fortsätta det arbetet under 2023, säger Anna Johnson.

10 000 fler medarbetare på två år
En förutsättning för att fortsätta växa är att behålla och attrahera den rätta kompetensen. Antalet medarbetare inom Grant Thornton International har ökat från 58 000 till 68 000 på två år, något som Anna Johnson ser som något väldigt positivt.

- Det är min förhoppning att ett växande varumärke globalt också ska bidra till att stärka oss som arbetsgivare i Sverige. Det, i kombination med vårt fokus på entreprenörsföretag och hållbar tillväxt. Medarbetarna är tillsammans med kunderna våra största tillgångar.

Grant Thornton International leds av Peter Bodin, vd för Grant Thornton i Sverige under åren 2000-2016. Även han ser ljust på framtiden.

- Vår motståndskraft inom nätverket kommer fortsätta att testas under de närmaste månaderna och åren, men jag är säker på att våra medlemsföretag även framåt kommer leverera för kunder, medarbetare och samhälle, säger Peter Bodin.

Bilder

Om

Grant Thornton Sweden AB
Grant Thornton Sweden AB
Kungsgatan 57
11122 Stockholm

http://www.grantthornton.se

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Från bibliotek till mötesplats för entreprenörer – nu flyttar Grant Thornton i Örebro15.2.2024 14:30:19 CET | Pressmeddelande

Nya Evenemangskvarteret i Örebro håller på att ta form och nu väljer även revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton att flytta dit. Det som tidigare var stadsbibliotek ska nu bli en mötesplats för entreprenörer och tillväxtföretag. Örebro har ett växande näringsliv och Grant Thorntons kontorschef Björn Öhrman ser ett behov av att anställa fler ekonomer och jurister för att möta en ökad efterfrågan. Helst minst tio stycken närmaste åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye