Enköpings kommun

Rapport klar med syfte att skapa en samordnad samhällsbyggnadsprocess i ett växande Enköping

Dela
Under hösten har en översyn av samhällsbyggnadsprocessen genomförts och resultatet presenterades för kommunstyrelsen den 17 januari. Kommunstyrelsen får nu ta ställning till hur de vill gå vidare i frågan.

Översynens syfte är att hitta de bästa förutsättningarna för en samordnad och effektiv samhällsbyggnadsprocess. Det är nödvändig för att klara utmaningarna med ett växande Enköping.

– Vi välkomnar rapporten och tackar alla som bidragit med sina tankar hur vi kan förbättra vår samhällsbyggnadsprocess, säger Daniel Jansson-Hammargren, kommundirektör.

Konsultfirman Public Partner har under arbetet intervjuat ett trettiotal tjänstepersoner, politiker och representanter från de kommunala bolagen och förbunden. De lämnar följande rekommendationer med syfte att få en mer samordnad samhällsbyggnadsprocess:

  • Digitalisera samhällsbyggnadsprocessen
  • Behovet av en visionsprocess för Enköpings kommun är stor och det är ett politiskt ansvar
  • Förvaltningsorganisationen behöver utvecklas
  • Byt benämning på Tekniska nämnden
  • Finansieringen av samhällsbyggnadsprocessen bör ses över
  • Bana väg för utvecklingsarbetet för hela kommunkoncernen

Kommunstyrelsen arbetar vidare med frågan.

– Inga beslut är tagna ännu utan nu får vi i kommunstyrelsen ta till oss av informationen och se hur vi tar arbetet vidare framöver, säger Peter Book, kommunstyrelsens ordförande.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye