Stockholms stad

Vinnarna av S:t Julianpriset 2023

Dela
S:t Julianpriset är Stockholms stads årliga pris för att belöna arbete som görs för att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. Årets pristagare är Vattenleken i Husbyparken, Unga Klara, Unicus Sverige AB och Alla kan gympa på Stockholm Top Gymnastics.

Den 20 januari delades S:t Julianpriset ut vid en ceremoni i Stadshuset i de fyra kategorierna fysisk tillgänglighet, tillgänglig information och kommunikation, arbetsgivaregenskaper, samt tillgängliga kultur- och fritidsaktiviteter. Prisutdelare var social- och trygghetsborgarråd Alexander Ojanne. 

– Stockholm ska vara en stad för alla. Personer med funktionsnedsättning ska kunna vara fullt delaktiga och inkluderade i alla delar i samhället. Detta är de nominerade till S:t Julianpriset utmärkta exempel på, säger social- och trygghetsborgarråd Alexander Ojanne.

Pristagare 2023 med motivering

Fysisk tillgänglighet

Vattenleken i Husbyparken, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning

För att ha skapat en tillgänglig och inkluderande plats med lösningar som alla, med eller utan funktionsnedsättningar, kan använda och därmed delta i leken på jämlika villkor.

Tillgänglig information och kommunikation

Unga Klara

För sitt tydliga arbete med information, kommunikation och aktiv involvering som gör att besökare kan tillgodogöra sig och ta del av verksamhetens utbud oberoende funktionsförmåga. 

Arbetsgivaregenskaper 

Unicus Sverige AB

För sitt föredömliga och systematiska arbete med att tillvarata förmågor hos personer med asperger och förvalta samt förädla dem på bästa sätt. Här skapas förutsättningar för personer med funktionsnedsättning att vara delaktiga på den ordinarie arbetsmarknaden.

Tillgängliga kultur- och fritidsaktiviteter

Alla kan gympa, Stockholm Top Gymnastics 

För att ständigt utveckla sätt att inkludera och skapa möjlighet för alla att delta och utöva idrott utifrån sina förutsättningar. Fullt fokus på delaktighet i samtliga moment gör det spännande och utvecklande för barnen att delta och verksamheten tar hela tiden steg framåt.   

Juryn för S:t Julianpriset består av kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor.

Läs mer om priset på Stockholms stads webbplats

Nyckelord

Kontakter

StadsledningskontoretPresskontakt

Svarar på frågor som rör stadsledningskontorets verksamhetsområden. Kan lotsa journalister till rätt presskontakt inom Stockholms stad.

Tel:08-508 29 999redaktion@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Gemensamt krafttag mot sexköp15.4.2024 09:10:50 CEST | Pressmeddelande

I Stockholms län bor drygt 95 000 män som någon gång har köpt sex och därmed också begått brott. Det visar siffror från forskningsrapporter och myndigheters undersökningar, vilka pekar på att ungefär var tionde man någon gång köpt sex. Samverkansplattformen Operation Kvinnofrid, där bland annat Stockholms stad medverkar, arbetar för att motverka denna brottslighet som främst drabbar kvinnor och flickor, men också män och pojkar samt icke-binära.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye