Linköpings kommun

Nya simhallen öppnar 22 april

Dela
För fyra år sedan startade bygget av Linköpings nya simhall och nu är den snart redo att ta emot Linköpingsborna. Den 22 april öppnar Sveriges modernaste simhall Tinnerbäcksbadet.
Foto: Linköpings kommun
Foto: Linköpings kommun

Planerna på en ny simhall som ska ersätta den gamla simhallen från 1965 går många år bakåt i tiden. Beslutet om en ny simhall togs av Linköpings kommunfullmäktige 2014 och sommaren 2019 togs första spadtaget på Folkungavallen, alldeles intill den äldre simhallen. Nu står den i princip helt klar och vi har ett premiärdatum.

– Snart har vi äntligen Sveriges nyaste och finaste simhall, och jag hoppas den blir till glädje för alla Linköpingsbor, att så många som möjligt får chansen att besöka den, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Den nya simhallen har varit efterlängtad av många och det är därför glädjande att vi nu äntligen kan slå upp portarna för alla badsugna. Extra roligt är också att den nya simhallen  kommer att erbjuda en modern simsportarena i nationell toppklass som kommer vara till stor glädje för simsporten, säger Niklas Borg (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Lördag den 22 april är det äntligen dags att öppna dörrarna till Linköpings nya simhall som fått namnet Tinnerbäcksbadet. Det blir en festlig öppningsdag och ceremoni med bland annat tal och uppträdanden men firandet pågår längre än så. 

– Jag ser fram emot att se alla badglada Linköpingsbor få njuta av Tinnerbäcksbadet framöver. Det är efterlängtat av många. Under flera dagar firar vi på olika sätt, självklart med en bandklippning tillsammans med Flodis från Medley och med sång, musik och dans. Jag tror att vi kommer bli stolta över vår nya simhall, säger Karin Olanders, kultur- och fritidsdirektör i Linköpings kommun.

Kontakter

Bilder

Foto: Linköpings kommun
Foto: Linköpings kommun
Ladda ned bild
Foto: Linköpings kommun
Foto: Linköpings kommun
Ladda ned bild
Foto: Linköpings kommun
Foto: Linköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye