Åklagarmyndigheten

Åklagare kommenterar förundersökning om tjänstevapen

Dela
Den 12 december 2022 beslutade vice överåklagare Bengt Åsbäck att inleda förundersökning till utredande av grovt tjänstefel gällande tillsättningen av en polischef 2015.

– Jag kan bekräfta att jag den 22 december 2022 också beslutade att inleda förundersökning om det tjänstevapen som ska ha tilldelats en polischef vid Polisens nationella operativa avdelning. Brottsrubriceringen är tjänstefel. Det finns ingen som är delgiven misstanke om brott, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck vid Särskilda åklagarkammaren.

Åklagaren har inga övriga uppgifter och är inte tillgänglig för media. 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye