Kalmar Öland Airport

Reseboom för chartern från Kalmar

Dela
Resfebern är ett faktum bland svenskarna och Kalmarborna är inget undantag. Försäljningen från Kalmar Öland Airport har ökat med 143 procent jämfört med månaden innan. Den senaste månaden har även fler resor sålts jämfört med motsvarande period 2020 och beläggningen är nu nästan uppe på samma nivåer som innan pandemin. Sportlovsresorna är nästan slutsålda och inför påsken bokas resorna i snabb takt. En sommarnyhet är Kroatien som är tillbaka i programmet.

 - Vi ser ett fantastiskt uppsving i bokningarna just nu så att det höga trycket avspeglas på de regionala flygplatserna är inte förvånande. Det finns onekligen ett stort uppdämt resesug, och att vi kan erbjuda direktcharter till två av de mest populära Medelhavsdestinationerna med vårt egna flygbolag Sunclass Airlines känns väldigt bra. Extra roligt är det också att vi återigen kan erbjuda resor till Kroatien från Kalmar som vi vet är väldigt efterlängtat, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Innevarande vinter flyger Ving till Gran Canaria varje lördag med Norwegian. Lagom till försommaren erbjuds resor till Rhodos och Mallorca som trafikeras med Vings eget flygbolag Sunclass Airlines. Under högsommaren inleds sedan säsongen till Kroatien, som åter är tillbaka i programmet från Kalmar. Resorna genomförs i samarbete med flygbolaget BRA.

Det är inte bara sommarresorna som lockar. För de som längtar efter Kanarieöarna till nästa vinter är det ett glädjande besked att Ving nu släpper upp sina charterresor till Gran Canaria för vintersäsongen 2023 från Kalmar Öland Airport.

- Vi är väldigt glada över att charterresandet ökar igen och att Ving fortsätter satsa på ett attraktivt utbud från Kalmar, med såväl populära Gran Canaria, Mallorca och Rhodos, som nytillskottet Kroatien i sommar, säger Karin Lagerlöf marknadschef på Kalmar Öland Airport.

Vings avgångar från Kalmar Airport 2023 Mallorca:2 maj-20 juni och 1 augusti- 19 september Rhodos: 9 maj- 14 juni och 6 augusti- 8 oktober Kroatien: 30 juni- 4 augusti Gran Canaria: fram till 8 april och 28 oktober 2023- 30 mars 2024.

Nyckelord

Bilder

Om

Kalmar Öland Airport
Kalmar Öland Airport
Flygplatsvägen
39241 Kalmar

+46480459000http://www.kalmarolandairport.se/

Välkommen till vida världen - now boarding från Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport AB är ett samägt bolag mellan Kalmar Kommun och Region Kalmar Län, som i samverkan med kommunerna och näringslivet i Kalmarregionen ska utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Bolaget ska tillvarata och utveckla tillgängliga och framtida flygkommunikationer mellan Kalmarregionen och andra delar av Sverige samt övriga världen.

Kalmar Öland Airport arbetar proaktivt med omställningen mot fossilfrihet, dels i den egna verksamheten dels genom iblandning av bioflygbränsle i flygtrafiken från Kalmar. I sin framtidsvision 2030 siktar Kalmar Öland Airport på att fortsatt och tillsammans med andra aktörer, gå i bräschen för omställningen till ett hållbart flyg, med målet om fossilfri linjetrafik 2030.  

 

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye