Åklagarmyndigheten

Sju anhållna i stor polisinsats i Sundsvall

Dela
Under torsdagen gjorde polisen ett större tillslag på ett antal adresser i centrala Sundsvall som ledde till att flera personer kunde gripas och anhållas av åklagare. Ett beslag av vapen gjordes och stora mängder narkotika beslagtogs också. Föremål som misstänks vara outlösta termosbomber har också påträffats.

– Jag har under gårdagskvällen anhållit sju personer, varav flera är misstänkta för bland annat förberedelse till mord, grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott. Nu kommer det hållas förhör med de misstänkta under dagen, och tekniska undersökningar av brottsplatser samt av andra fynd pågår, säger vice chefsåklagare Karin Everitt vid Åklagarkammaren i Sundsvall.

– Jag och polisen i Sundsvall är lättade och mycket nöjda, vi har genom den här framgångsrika insatsen kunnat förhindra att flera grova våldsbrott skett. Bland annat ett mord och ett antal sprängningar, säger vice chefsåklagare Karin Everitt.

Ärendenummer hos Åklagarmyndigheten AM 117 89-23.

Åklagaren är för närvarande inte tillgänglig för media. När mer information finns kommer det skickas ut i ett nytt pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Två personer begärs häktade för grovt skyddande av brottsling i samband med skjutningen i Skärholmen15.4.2024 15:51:58 CEST | Pressmeddelande

Åklagaren har i dag begärt två personer häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt skyddande av brottsling i samband med dödsskjutningen i Skärholmen i onsdags. I samband med att åklagaren begär de två männen häktade har han även begärt en annan person häktad för grovt vapenbrott som inte har med mordet i Skärholmen att göra och avser ett brott som begicks i mars 2024. Åklagaren är tillgänglig för media efter att häktningsförhandlingarna är avslutade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye