Škoda Sverige

Konceptbilen VISION 7S premiärvisas i Sverige på elbilsmässan

Dela
Under elbilsmässan, eCarExpo, den 3-5 februari gör Škodas konceptbil VISION 7S sverigepremiär. Konceptbilen är en sjusitsig helt elektrisk SUV som tydligt visar bilmärkets väg in i framtiden.
SKODA VISION 7S
SKODA VISION 7S

Nyligen har Škoda presenterat ett helt nytt designspråk och varumärkesidentitet, en ny modern logotyp och inte minst – världspremiären för den kraftfulla konceptbilen VISION 7S som är baserad på det nya designkonceptet Modern solid. Bakom satsningen ligger en komplett ompositionering av varumärket med ambitionen att bli det femte mest säljande bilmärket i Europa. Modellprogrammet kommer att inriktas mot eldrift och till 2030 bedöms minst 70% av försäljningen inom EU utgöras av helt eldrivna modeller. För att stödja den utvecklingen kommer Škoda att investera ytterligare 5,6 miljarder euro inom e-mobilitet och 700 miljoner euro i digitalisering under de kommande fem åren.

Elektriska modeller i närtid

Škoda satsar offensivt för att elektrifiera modellutbudet. Fram till 2026 kommer den tjeckiska biltillverkaren att presentera tre nya helt elektriska modeller: En mindre småbil, en kompakt SUV och en sjusitsig modell för familjer. Dessutom har Škoda precis lanserat den nya medlemmen i framgångsrika ENYAQ-familjen – ENYAQ RS iV.

Sverigepremiär vid eCarExpo

Konceptbilen VISION 7S avslöjar en rymlig bil med en helt ny, mångsidig interiörarkitektur som erbjuder plats för upp till sju personer. Hållbara material används för att skapa den minimalistiska interiören. Det nya formspråket är autentiskt och erbjuder intuitiv kontroll av digital teknik och en hög grad av funktionalitet. Med sitt 89 kWh-batteri har bilen en maximal räckvidd på över 600 km (WLTP). VISION 7S tillsammans med nylanserade ENYAQ RS iV och andra eldrivna modeller finns utställda vid Škodas monter under elbilsmässan 3-5 februari.

Missa inte avtäckningen och presentation av VISION 7S: fredagen den 3 februari, kl. 09.20 i Škodas monter vid mässan eCarExpo.

För mer information, kontakta: hanna.storckenfeldt@skoda.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

SKODA VISION 7S
SKODA VISION 7S
Ladda ned bild

Länkar

Om

Škoda Sverige
Škoda Sverigehttp://www.skoda.se

ŠKODA AUTO

› Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”NEXT LEVEL ŠKODA”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.

› Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: FABIA, SCALA, OCTAVIA, SUPERB, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ och ENYAQ iV.

› Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.

› Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar ŠKODA AUTO självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.

› Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.

› Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Nya generationen Škoda Kodiaq äntligen beställningsbar – svenska priser officiella5.4.2024 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Familjefavoriten Škoda Kodiaq täcktes av i Berlin så sent som i höstas förra året. Idag, 5 april, är den nya generationen av populära Škoda-SUV:en äntligen beställningsbar. Den största förändringen för modellen, utöver ny interiör och exteriör design, är den nya drivlinan som innebär att Kodiaq för första gången erbjuds som laddhybrid, och det med en räckvidd på upp till 100 kilometer (WLTP).

Škodas helelektriska instegs-SUV är officiell – nya Škoda Epiq15.3.2024 10:45:00 CET | Pressmeddelande

Idag, 15 mars, på Škoda Autos årliga presskonferens avslöjades Škoda kommande tredje helt eldrivna bilmodell, en mindre SUV crossover i form av en verklighetstrogen designstudie. Den nya modellen som lanseras efter den kompakta helelektriska SUV:en Škoda Elroq får namnet Škoda Epiq och är en 4,1 meter lång SUV med upp till 400 kilometers elektrisk räckvidd och 490 liters bagageutrymme. Nya Škoda Epiq kommer att täckas av under 2025, med en prisindikation kring 25 000 Euro. Epiq är den första modellen som är fullt ut utvecklad i enlighet med Škodas nya designkoncept Modern Solid. Ett formspråk som kombinerar en robust funktionalitet med en autentisk och tidlös design med hållbara material. Modellen kommer att kompletteras med en gedigen digital upplevelse med ny teknologi och nya funktioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye