Svensk Betong

Svensk Betong lanserar nyhetssajten Forum Betong

Dela
- Det händer väldigt mycket inom samhällsbyggnadssektorn just nu vilket gör det svårt för många att hålla sig uppdaterad om den intensiva hållbarhetsutvecklingen som sker i betongbranschen. För att öka kunskapsspridningen om betong och hur viktigt materialet är för vår samhällsutveckling och klimatomställning har vi skapat en naturlig hemvist med de senaste nyheterna och reportagen om det som händer i betongbranschen, säger Mattias Borrelid, Kommunikationsansvarig på Svensk Betong.
Svensk Betong lanserar nyhetssajten forumbetong.se
Svensk Betong lanserar nyhetssajten forumbetong.se

Forum Betong samlar nyheter, reportage, tekniska artiklar om betong- och byggbranschen.

Den nya sajten riktar sig specifikt till personer inom samhällsbyggnadssektorn med särskilt fokus på offentliga beställare, politiker och politiska tjänstemän men även privata beställare och aktörer inom infrastruktur, bygg- och bostadsutveckling samt arkitekter som är i behov av information kring viktiga frågor som rör betong. Sajten riktar sig även till regering och riksdag.

- På Forum Betong kan vi gå på djupet och visa hur viktigt det är att välja rätt byggmaterial på rätt plats för att minska klimatutsläppen. Redan idag är det möjligt att halvera klimatpåverkan från byggande med betong. Genom Forum Betong kan vi även nyansera bilden och påvisa vikten av att politiker inte ska styra val av byggmaterial.

Fler karameller i godispåsen

I slutet av februari lanserar Forum Betong en podd som komplement till det skrivna materialet. I podden kommer lyssnarna få ta del av expertkommentarer och analyser om aktuella ämnen.

- Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla nyhetssajten för att öka läsupplevelsen. Som ett komplement till det skrivna ordet lanserar vi därför en podd. Men det kommer inte att stanna där, vi har fler karameller i godispåsen.

Om Forum Betong

Forum Betong är ett initiativ av branschorganisationen Svensk Betong. Svensk Betongs medlemsföretag finns över hela Sverige och bidrar till sysselsättning och samhällsutveckling på många orter i landet. Totalt omsätter betong- och cementindustrin cirka 30 mdkr per år och sysselsätter nästan 9 000 personer.

Läs www.forumbetong.se här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Svensk Betong lanserar nyhetssajten forumbetong.se
Svensk Betong lanserar nyhetssajten forumbetong.se
Ladda ned bild
Mattias Borrelid, Kommunikationsansvarig Svensk Betong
Mattias Borrelid, Kommunikationsansvarig Svensk Betong
Ladda ned bild

Om

Svensk Betong
Svensk BetongSvensk Betong är branschorganisation för företag som till­verkar fabriksbetong, utövar betongpumpning samt företag som tillverkar och/eller monterar betongprodukter. Medlems­företagen finns över hela Sverige och bidrar till sysselsättning och samhällsutveckling på många orter i landet. 

Betong- och cementindustrin omsätter årligen mer än 30 mdkr och sysselsätter nästan 9 000 personer. Till detta kommer betongarbetare som är anställda av byggentreprenörsföretag. De senaste åren har det årligen producerats mer än 6 miljoner kubikmeter betong i Sverige.

Följ Svensk Betong

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Betong

Färdplanen visar – Svensk Betongs medlemmar klarar klimatmål11.10.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

För fem år sedan lanserades Färdplan för klimatneutral konkurrenskraft betongbranschen inom ramen för Fossilfritt Sverige med målet att sätta klimatneutral betong på marknaden 2030 samt att all betong ska vara klimatneutral 2045. I färdplanen från 2018 var målsättningen också att det senast 2023 skulle vara möjligt att halvera klimatpåverkan för betong till husbyggnation. Nu är det målet uppfyllt.

Löfsjögård: ”Regeringens budget lämnar mer att önska”20.9.2023 09:57:46 CEST | Pressmeddelande

Regeringen Kristersson har presenterat 2024 års budgetpropositionen. Budgeten innehåller en del positiva inslag för Svensk Betongs medlemsföretag, men dessvärre finns det betydligt mer att önska. - Vi uppmanar regeringen Kristersson att överväga ytterligare strukturreformer för att öka byggtakten och därmed även möta det akuta bostadsbehovet som finns i Sverige, säger Malin Löfsjögård.

Svenska kraftnäts beslut för elförsörjning till Gotland inte tillräckligt skarp30.5.2023 13:28:56 CEST | Pressmeddelande

Svenska kraftnät har meddelat sitt beslut om att driftsätta två nya kraftledningskablar till Gotland 2031. - Att Svenska kraftnät nu tagit ett beslut välkomnar vi, men tyvärr är tidsplanen inte tillräckligt skarp för vi ska känna oss trygga i att klara av delmålet i vår Färdplan att börja producera klimatneutral betong till 2030. För att nå dit är vi beroende av att CCS-fabriken för koldioxidinfångning i Slite som planeras att driftsättas 2030 inte försenas på grund av för långsam utbyggnad av elförsörjningen till Gotland, säger Malin Löfsjögård, vd Svensk Betong.

Långsiktig råvaruförsörjning av cement i fara trots positivt besked för Cementa13.12.2022 13:03:32 CET | Pressmeddelande

”Vi stod inför en allvarlig cementkris som skulle drabbat alla som jobbar i betongbranschen. Krisen skulle även strypt den svenska samhällsekonomin för utan cement och betong stannar bostads- och infrastrukturbyggandet i landet. Mark- och miljödomstolens beslut att godkänna Cementas ansökan om ett fyraårigt tillstånd att bryta kalksten i Slite på Gotland är positivt för landet," säger Malin Löfsjögård.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum