Norrköpings kommun

Nu görs en strategisk utredning av Louis De Geer konsert och kongress

Dela
Louis De Geer konsert och kongress i Norrköping AB:s uppdrag är att sälja, marknadsföra och utveckla verksamheten i syfte att stärka Norrköping som en attraktiv stad avseende konferenser, kongresser, nöjen och evenemang. Verksamheten har varit mycket framgångsrik genom åren och har en stor positiv potential att utvecklas. Nu kommer en strategisk utredning att genomföras med syfte att se hur anläggningen fortsatt kan utvecklas till en av Sveriges främsta konferens- och nöjesanläggningar och hur detta kan ske genom en kommersiell bas.
Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

 Vi vill minska den osunda konkurrensen som flera företag har upplevt genom åren genom att möjliggöra för näringen att få ta ett aktivt kommersiellt ansvar och driva anläggningen framåt. Vi är öppna i vår dialog och välkomnar näringslivet att ta en kontakt med oss säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande och ordförande i Rådhus AB.

Ett viktigt ingångsvärde i det fortsatta arbetet är att personalen kommer ha goda möjligheter att arbeta kvar även om organisationen förändras. Samarbetet med SON kommer också vara något som ska värnas. Beslut om utredning kommer att fattas i Rådhus AB den 15 februari. 

  Rådhus AB kommer genomföra utredningen med en bred ansats för att fånga upp både fördelar och nackdelar med att upphandla driften eller sälja hela eller delar av bolaget, säger Göran Lindgren, tf. vd för Rådhus AB.

Kontakt:
Sophia Jarl (M)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0725-83 69 66

Göran Lindgren
Titel:  tf. vd Norrköping Rådhus AB och finansdirektör
Telefon: 0725-84 72 15

_____________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förändringar för en budget i balans 202411.4.2024 16:32:33 CEST | Pressmeddelande

Till följd av budgetläget är tre förändringar aktuella inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområden. Bidragsnivån för publika föreningsbidrag ändras från två till en miljon kronor. Det finns ett förslag kopplat till medlemsbidragen, där ersättningsnivån per utövare föreslås bli något lägre i syfte att pengarna ska räcka till fler föreningar. Det finns också förslag på nya avgifter på kulturskolan läsåret 2024/2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye