Svenska Ishockeyförbundet

Henrik Zetterberg är invald i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame

Dela
Det är med stor glädje som Svenska Ishockeyförbundet väljer in legendaren Henrik Zetterberg i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame.

Henrik Zetterberg hyllas i samband med Tre Kronors match mot Finland i Beijer Hockey Games i Malmö Arena, söndagen den 12 februari 2023. Prisutdelare kommer vara Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson och Invalskommittén Hockey Hall of Fames ordförande Peter Forsberg.

Biljettlänk till matchen

Henrik Zetterberg spelare, invald som nummer 134 i Hockey Hall of Fame, motivering:

"Bördig från plantskolan Njurunda IK, därefter representerade Zäta Timrå IK i fem säsonger och Detroit Red Wings i arton säsonger, bl a som lagkapten. Zäta tillhör den exklusiva Triple Gold Club, spelare som vunnit OS-, VM- och Stanley Cup. Under lockoutsäsongen 2004/05 spelade han för Timrå IK och gjorde flest mål av alla, totalt 50 på 50 matcher.

I NHL spelade slitstarke Zäta över 1200 matcher och svarade för över 1000 poäng. Under sex turneringar med Tre Kronor blev det förutom OS- och VM-gulden även ett VM-brons och ett OS-silver.

Under sin tid i Sverige utnämndes han till Årets Rookie och vann även Guldpucken, som landets bäste spelare. Zäta är Stor Grabb nr 162 och spelade totalt 116 landskamper."

LÄS MER PÅ HOCKEY HALL OF FAME
Titta gärna in på svensk ishockeys officiella Hockey Hall of Fame

OM HOCKEY HALL OF FAME
Hockey Hall of Fame startades den 13 december 2011. Då presenterades också den förste som valdes in i Hockey Hall of Fame, Sven Tumba.

HOCKEY HALL OF FAMES INVALSKOMMITTÉ
Peter Forsberg, ordförande
Hasse Andersson
Lars Granqvist
Jan Bengtsson
Lars G Karlsson
Stefan Ladhe, sekreterare

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye