Svenska Tennisförbundet

Sverige klart för världsfinal igen: "Vi kan vinna hela Davis Cup"

Dela
Sverige är för tredje året i rad klart för Davis Cup Finals efter 3–1-seger i kvalet mot Bosnien-Hercegovina. "Vi kan vinna hela Davis Cup i år", säger Mikael Ymer, som avgjorde landskampen inför fullsatta läktare i Kungl. Tennishallen.

Ställningen var 2–0 efter den första speldagen sedan Mikael Ymer och Elias Ymer vunnit sina singelmatcher.

I lördagens dubbel räddade Bosnien-Hercegovina den första ”matchbollen”. Mirza Basic och Tomislav Brkic såg till att hålla gästernas segerhopp vid liv efter seger i raka set mot André Göransson och Elias Ymer.

Då klev Mikael Ymer fram och avgjorde genom sin andra singelvinst för helgen: 6–1, 1–6, 6–3 mot bosniska ettan Damir Dzumhur.
– Jag är superstolt. Det är lika stort varenda gång vi lyckas ta oss till slutspel. Och vad vi sen gör i slutspelet – vi har gått till kvartsfinal. Vi åker inte bara dit och dricker kaffe. Vi slog Argentina som är ett topplag, vi bråkade med Kroatien och Italien. Vi skriver historia, säger Mikael Ymer.

16 nationer deltar i Davis Cup Finals som inleds med gruppspel 12-17 september. Mikael Ymer vill ställa in siktet högt.
– Jag ser ingen anledning till att vi inte ska kunna vinna hela Davis Cup i år, säger han.
– Elias har storspelat varenda DC-match hittills och kan slå vem som helst, och där jag är just nu kan jag bråka med vem som helst på touren. Vi kan bråka med vilka som helst i både singel och dubbel.

Kapten Johan Hedsberg:
– Det känns fantastiskt att gå till slutspel, jag är väldigt stolt och glad. Killarna har gjort ett jättebra jobb igen. De jobbar som ett lag på och utanför banan.

Sverige–Bosnien-Hercegovina 3–1

Mikael Ymer – Mirza Basic 6–4, 7–5
Elias Ymer – Damir Dzumhur 6–1, 6–4
André Göransson/Elias Ymer – Mirza Basic/Tomislav Brkic 4–6, 2–6
Mikael Ymer – Damir Dzumhur 6–1, 1–6, 6–3
Elias Ymer – Mirza Basic spelades ej

Nyckelord

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har över 120 000 medlemmar organiserade i sju regioner och drygt 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har över 14000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye