Svensk Innebandy

Sverige obesegrade i VM-kvalet: "En otrolig stämning"

Dela
Inför en fullsatt hemmahall med högt publiktryck bjöd damlandslaget på en ny övertygande seger. Lettland besegrades med 17-1 där Wilma Johansson var den stora stjärnan i matchen. Sverige går därmed obesegrade genom VM-kvalet.
Sverige firar ett av målen mot Lettland. Wilma Johansson (nr 13) fjärde person från vänster. Foto: Svensk Innebandy/Martin Almroth
Sverige firar ett av målen mot Lettland. Wilma Johansson (nr 13) fjärde person från vänster. Foto: Svensk Innebandy/Martin Almroth

Redan före matchen var både Sverige och Lettland klara för VM i Singapore men det hindrade inte 375 personer från att se lördagens höjdpunkt i Koceni Sports Hall. 

– Det var en väldigt rolig match och extra roligt att det är så mycket publik här i hallen. Det är så här man vill att det ska vara när man spelar, då blir man extra taggad, säger Wilma Johanson.

Matchen var också Sveriges tuffaste hittills men svenskorna fick ändå utdelning bakom en storspelande Lettlandsmålvakt. Mest utdelning av alla i blågult hade Wilma Johansson som stod för sju poäng i matchen med sina tre mål och fyra assist.

– Jag tycker det har gått väldigt bra för mig den här veckan och det är också bra spelare som jag spelat med. Det har verkligen fungerat bra med alla som jag spelat med här i Lettland, säger Wilma Johansson.  

Även hemmanationen skapade chanser framåt och den svenska målvakten Lovisa Hedin hade mer att göra än målvakterna haft tidigare.

– Det var en otrolig stämning här inne och det var en rolig match, säger burväktaren.

Varje gång letterna närmade sig målet steg ljudvolymen i hallen och den höga ljudkulissen nådde sin höjd efter 50 minuter då Lettland reducerade till 1-12.

– Ja, det lät ju här inne kan man säga. Det var tråkigt att släppa in mål för oss men roligt för dem såklart, säger målvakten Lovisa Hedin om målet.

För Sveriges damlandslags del väntar nu ett förberedande läger i maj innan den rejäla VM-uppladdningen startar. Ett äventyr alla svenska spelare vill vara med på. 

– Det var superkul att göra sina två landskamper här i Lettland och nu kommer jag försöka att göra det jag gjort tidigare för att komma med igen, säger Lovisa Hedin och fortsätter:

– Det enda jag kan påverka är min insats och nu hoppas jag att staben gillar det som de ser och att jag kommer med, säger målvakten.

Även Wilma Johansson gläds åt tanken att spela VM i Asien. 

– Jättekul med VM i Singapore och jag kommer göra allt för att ta en plats i den truppen som åker. Jag kommer fortsätta att leverera och bidra med det jag kan och gör både framåt och bakåt så får jag hoppas att jag kommer dit.

Matchfakta:
Lettland-Sverige 1-17 (0-6, 0-4, 1-7)

Första perioden:
0-1 (08.06) Ellen Rasmussen (Wilma Johansson)
0-2 (09.12) Maja Ekström (Emma Stenberg)
0-3 (16.23) Wilma Johansson (Elin Roos)
0-4 (16.44) Maja Ekström (Cajsa Elm)
0-5 (16.58) Emelie Wibron
0-6 (19.55) Maja Ekström (Lisa Carlsson)

Andra perioden:
0-7 (01.44) Wilma Johansson (Elin Roos)
0-8 (04.02) Emelie Wibron (Saga Emtell)
0-9 (14.17) Ellen Rasmussen (Vilde Rundfloen)
0-10 (16.08) Wilma Johansson (Vilde Rundfloen)

Tredje perioden:
0-11 (03.39) Ellen Rasmussen (Wilma Johansson)
0-12 (06.44) Maja Ekström (Lisa Carlsson)
0-13 (07.38) Hanna Nordstrande (Emelie Wibron)
0-14 (08.27) Ellen Rasmussen (Wilma Johansson)
1-14 (10.02) Simona Grapena (Laura Gaugere)
1-15 (13.13) Hanna Nordstrand (Nellie Öhgren)
1-16 (13.32) Vilma de Gysser (Sara Dahlström)
1-17 (16.36) Ellen Rasmussen (Wilma Johansson)

Sveriges resultat i VM-kvalet:
31 januari, Tyskland - Sverige 0-25
2 februari, Sverige - Storbritannien 42-0
3 februari, Sverige – Nederländerna 25-0
4 februari, Lettland – Sverige 1-17

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sverige firar ett av målen mot Lettland. Wilma Johansson (nr 13) fjärde person från vänster. Foto: Svensk Innebandy/Martin Almroth
Sverige firar ett av målen mot Lettland. Wilma Johansson (nr 13) fjärde person från vänster. Foto: Svensk Innebandy/Martin Almroth
Ladda ned bild
Sverige är klara för VM i Singapore 2023. Foto: Svensk Innebandy/Martin Almroth
Sverige är klara för VM i Singapore 2023. Foto: Svensk Innebandy/Martin Almroth
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Svensk Innebandy skapar samhällsvärde för 3 miljarder kronor6.2.2024 10:00:43 CET | Pressmeddelande

För andra året i rad har EY på uppdrag av Svenska Innebandyförbundet undersökt hur verksamheten bidrar till samhället. Rapporten visar att förbundets bidrag till ökad fysisk och psykisk hälsa, kan minska kostnaderna för sjukvård med 108 miljoner kronor. Innebandyn skapar även samhällsvärde genom ideellt arbete som uppskattas till 2,9 miljarder kronor. I årets rapport analyseras även data på distriktsnivå. Stockholm och Småland-Blekinge bidrar med störst ekonomiskt värde.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye