Sweco Sverige AB

Sweco anlitas i planeringen av nytt kraftvärmeverk som ska bidra till energisystemet

Dela
Planeringen av en ny produktionsanläggning för kraftvärme i Örtofta i Eslövs kommun pågår för fullt. Anläggningen, kraftvärmeverk 2 (KVV2) i Örtofta, är tänkt att ersätta äldre produktionsenheter för fjärrvärmeproduktion, säkerställa fjärrvärmeleveransen och avlasta elsystemet i regionen. Sweco har fått i uppdrag av Kraftringen att utföra förprojektering och upphandling kopplat till KVV2.

Kraftringen har gett Sweco i uppdrag att utföra förprojektering och upphandling av det nya kraftvärmeverket KVV2 som planeras att byggas i anslutning till det befintliga kraftvärmeverket i Örtofta. Det nya kraftvärmeverket kommer att designas för att ha ett så litet klimatavtryck som möjligt. Returträ, skogsflis, bark och spån som kommer att användas som bränsle. Anläggningen kommer också att förberedas för koldioxidavskiljning, så kallad CCS, vilket har identifierats som en viktig komponent för att uppnå de globala klimatmålen.

– Energifrågorna är av högsta prioritet i hela landet, inte minst i Skåne. Ett nytt kraftvärmeverk skulle bidra till en förbättring av den ansträngda situationen i elområde 4 och säkra fjärrvärmeleveranserna i det regionala fjärrvärmesystemet, säger Conny Udd, divisionschef för Swecos energi- och industrikonsulter.

Under förutsättning att ett investeringsbeslut fattas av Kraftringens ägarkommuner 2024, kan KVV2 vara i drift 2028.

Swecos ordervärde uppgår initialt till 10-15 MSEK.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Sweco Sverige AB
Sweco Sverige ABSweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 22 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 29 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, Välkommen till Sweco Sverige.

Följ Sweco Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sweco Sverige AB

Sweco bidrar i utvecklingen av Tomteboda – för att stärka Stockholms framtida tågkapacitet21.3.2024 07:50:00 CET | Pressmeddelande

Sweco har fått i uppdrag av Trafikverket att ta fram förslag för utveckling av Tomteboda. Syftet är att modernisera bangården för att möta dagens och framtida behov, och samtidigt avlasta Stockholms Centralstation. Detta kommer att möjliggöra för fler och längre tåg på Stockholm C och skapa plats för upp till 80 procent fler resenärer. Ordervärdet bedöms av Sweco till cirka 40 miljoner SEK.

Sweco utreder Roslagsbanans nya sträcka in till Stockholm City26.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Roslagsbanan, som förbinder nordostkommunerna Vallentuna, Österåker, Täby och Danderyd med Stockholm vid Östra station, ska förlängas in till city. Planen är en del av Sverigeförhandlingens storstadspaket. När projektet nu går in i nästa skede har Sweco fått i uppdrag av Region Stockholm att ta fram järnvägsplan inklusive miljökonsekvensbeskrivning och sociala värden för förlängningen. Ordervärdet uppgår till omkring 20 MSEK.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye