Svenska Friidrottsförbundet

Khaddi Sagnia klar för Nordenkampen: "Alla slåss för ett och samma mål"

Dela
Nu är det klart att längdstjärnan Khaddi Sagnia kommer till Nordenkampen i Karlstad. Och det är en Khaddi i högform som ska hjälpa Sverige till seger: "Jag verkligen älskar att tävla för landslaget!" säger hon.

Söndagen den 12 februari ska de svenska friidrottarna äntligen få mäta sina krafter mot de nordiska konkurrenterna i årets första landskamp – Nordenkampen i Eva Lisa Holtz arena i Karlstad.

Redan tidigare har vi rapporterat om att Carl Bengtström, Fanny Roos, Henrik Larsson och Maja Åskag är klara för tävlingen och nu kan vi berätta att de får sällskap av ytterligare ett stort namn, nämligen Khaddi Sagnia.

– Jag har inte varit med på några år, men jag älskar verkligen att tävla för landslaget. Det blir ju inte så många tävlingar, utan det är Nordenkampen, Finnkampen och så de stora mästerskapen. Men på Nordenkampen och Finnkampen kommer man varandra så nära eftersom alla slåss för ett och samma mål. Annars är man alltid en enskild idrottare och alla har individuella mål, men nu känner man verkligen viljan från alla, säger hon. 

Läs en längre intervju med Khaddi på friidrott.se.

Läs mer om Nordenkampen här.

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye