Mobility Sweden

Ny fordonskampanj - Omställningen är på väg

Dela
Idag lanserar Mobility Sweden, Transportföretagen och MRF (Motorbranschens Riksförbund) kampanjen ”Omställningen är på väg”. Över tid har motorfordonen utvecklats och anpassats efter hur samhället förändrats. På så sätt har de under lång tid haft en självklar plats i Sverige och i människors vardag. Just nu är fordonsindustrin inne i en grön omställning och jobbar för att minska sitt avtryck på klimatet.

Kampanjen kommer pågå under hela året och tar sikte på omställningen, samt syftar till att synliggöra nyttan med de olika fordonsslagen personbilen, lätta lastbilen, tunga lastbilen och bussen.

- Det här är ett sätt för oss att uppmärksamma vikten av fordonen och nyttan av dem i samhället. Omställningen driver teknikutvecklingen, nyindustrialisering, moderniserar fordonsflottan och skapar nya jobb. Samtidigt visar vi också att på att resan mot ett hållbart Sverige utan fossila utsläpp är i full gång, säger Emmi Antonsson, chef för kommunikation och samhällskontakter på Mobility Sweden.

- Omställningen är i full gång och hjältarna är förstås de företag som gör klimatsmarta investeringar – och de är överrepresenterade inom transportnäringen. Vi går först, säger Tina Thorsell, samhällspolitisk chef hos Transportföretagen

- Idag måste vi ta alla chanser att fortsätta minska vår klimatpåverkan, säger Anders Östberg, kommunikationschef på MRF. Elektrifieringen är vägen framåt för hela fordonsflottan både för personbilar och transporter. Motorbranschen är redo att genomföra den stora omställningen tillsammans med alla oss som använder bilar, åker buss eller utnyttjar andra typer av transporter.

Kampanjen kommer att pågå under hela året och synliggör nyttan av personbilen, lätta lastbilen, tunga lastbilen och bussen. Kampanjen har en egen webbplats med information om de olika fordonsslagen. På webbplatsen finns tävlingsmoment som vem som helst kan delta i. Där går det även att läsa vittnesmål från personer som använder de olika fordonsslagen.

Kampanjens webbplats

Presskontakter

Mobility Sweden
Michaela Ehteshami
Mobil: 0722-01 37 14
michaela.ehteshami@mobilitysweden.se

Transportföretagen
Mattias Holmqvist
Mobil: 0722-24 58 55
mattias.holmqvist@transportforetagen.se

MRF (Motorbranschens Riksförbund)
Anders Östberg
Mobil: 0733-32 73 37
anders.ostberg@mrf.se

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Omställningen är på vägFler videor

Bilder

Länkar

Om

Mobility Sweden
Mobility Sweden
Storgatan 19
100 41 Stockholm

08-700 41 00

Fakta om Mobility Sweden och fordonsbranschen i Sverige

Mobility Sweden är branschorganisation för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar. 

  • Fordonsindustrin och fordonsbranschen är en av Sveriges viktigaste näringar och utgör en betydelsefull del av Sveriges näringsliv och den påverkar starkt landets ekonomiska utveckling.

  • Fordonsindustrin inklusive leverantörer sysselsätter cirka 166 000 personer i Sverige. Bilhandel och bilverkstäder sysselsätter över 40 000 personer. De svenska fordonstillverkarna sysselsätter 201 000 personer globalt, varav 74 000 i Sverige och har en global omsättning på 974 miljarder kronor.

  • Fordonsindustrin är Sveriges viktigaste exportnäring med ett exportvärde på 253 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 13 procent av den totala svenska varuexporten. 

  • Fordonsindustrin svarar för nära 11 procent av de totala industriinvesteringarna i maskiner och anläggningar och är en av våra mest FoU-intensiva näringar.

Följ Mobility Sweden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mobility Sweden

Under 2023 bromsade elektrifieringstakten in och förväntas minska under 20242.1.2024 09:00:15 CET | Pressmeddelande

2023 års nyregistreringar av personbilar landade i en svag ökning på en halv procent jämfört med 2022. Detta är till stor del drivet av leveranser från historiskt starka orderböcker där leveransförmågan nu är återställd. De tunga och lätta lastbilarna ökade jämfört med i fjol samtidigt som bussmarknaden minskade. Andelen laddbara personbilar ökade med fyra procentenheter. Prognosen för 2024 är däremot mer dyster med en kraftig minskning av nyregistreringar av personbilar och en elektrifieringstakt som för första gången minskar.

Dämpde nyregistreringar av personbilar i november1.12.2023 09:31:30 CET | Pressmeddelande

Antalet nyregistrerade personbilar i november minskade med nära en procent jämfört med samma månad 2022. Hittills i år har personbilarna en total uppgång på 3,1 procent. Andelen laddbara personbilar mattas av något denna månad och uppgick till 60,5 procent vilket är fyra procentenheter lägre än november i fjol. Det är företagsmarknaden som driver på nyregistreringarna och håller upp andelen laddbara bilar. Privatmarknaden är fortfarande iskall.

Minskade nyregistreringar av personbilar i november1.12.2023 09:02:19 CET | Pressmeddelande

Antalet nyregistrerade personbilar i november minskade med nära en procent jämfört med samma månad 2022. Hittills i år har personbilarna en total uppgång på 3,1 procent. Andelen laddbara personbilar mattas av något denna månad och uppgick till 60,5 procent vilket är fyra procentenheter lägre än november i fjol. Det är företagsmarknaden som driver på nyregistreringarna och håller upp andelen laddbara bilar. Privatmarknaden är fortfarande iskall.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye