Svenska kyrkan Norrköping

Kyrkvaktmästaren Per ställer ut

Dela
En kyrkvaktmästare befinner sig ofta i kyrkolokalernas mer ovanliga miljöer och gör också iordning kyrkorummen inför gudstjänster, förrättningar och konserter. Kyrkvaktmästaren Per Karlsson kunde inte undvika att lägga märke till små och ibland udda detaljer i kyrkorna. Det ledde till att han började fota underfundiga detalj- och miljöbilder till sin egen facebooksida, något som uppskattades av många. Nu ställer Per ut ett urval av sina bilder i S:t Olai kyrka i utställningen Ögonblicksbilder under februari och mars och hoppas på att fler ska upptäcka kyrkorummet på ett nytt sätt.
Foto: Annelie Tollerå
Foto: Annelie Tollerå

Pers bilder är tagna med en vanlig mobiltelefon och att producera foton i större format var något nytt för Per. Något som gör utställningen ännu mer från hjärtat.

-Jag fick låna församlingens kamera för att fota de bilder som skulle förstoras upp till större format, säger Per. Det var en ny erfarenhet. Annars är fotona tagna där och då i mitt yrke som vaktmästare. Jag tar bilder på det jag ser och det jag tycker är intressant. Ofta små detaljer, som ingen annan verkar lägga märke till.

Som kyrkvaktmästare hänger Per upp andra fotoutställningar då och då. Nu har han alltså fått hänga upp sin egen utställning. På frågan om hur det känns att hänga upp sin egna bilder svara Per på sitt ödmjuka sätt.

-Stolt kanske är fel ord, men visst är det roligt. Kyrkan är fantastisk och jag hoppas att fler ska upptäcka kyrkorummets många detaljer.

Kontakt
Annelie Tollerå, kommunikatör 
011-241464 / annelie.tollera@svenskakyrkan.se

Per Karlsson, vaktmästare
011-241454 / per.karlsson2@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto: Annelie Tollerå
Foto: Annelie Tollerå
Ladda ned bild
Foto: Per Karlsson (cirkel på dopfunt)
Foto: Per Karlsson (cirkel på dopfunt)
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Unga musikstipendiater utsedda18.12.2023 09:58:29 CET | Pressmeddelande

S:t Olofs församling har utsett årets stipendiater. Det stora GT Bäckmansstipendiet på 150000kr har gått till 27-åriga Ebba Lejonclou, som en puff framåt i karriären som operasångerska. Det lite mindre Ribbingsstipendiet på 60000kr gick till 19-åriga David Hjärtström, som har kyrkorgel som främsta instrument. Stipendiaterna både tar emot sina stipendier och visar upp sina förmågor i den traditionsenliga stipendiatkonserten i S:t Olai kyrka på trettondagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye