Järfälla Kommun

Ormbacka utvecklas vidare med fler småhus

Dela
Ormbacka i Järfälla utvecklas till att bli ett attraktivt område för småhus i form av radhus och parhus. Nu tecknar Järfälla kommun intentionsavtal med Bonava om ytterligare 30-40 småhus utformade i småskalig, naturanpassad villastad.

Den nya etappen i Ormbacka planeras som småskalig villastad i en skogsbacke med anslutning till omgivande natur. Den aktuella etappen, Ormbacka etapp D, blir en naturlig fortsättning av tidigare etapper i området och möter en stark efterfrågan på småhus i Järfälla.

– Ormbacka bidrar till att vi får variation i Järfällas nyproducerade bostäder vad gäller upplåtelseformer, boendestorlek och boendemiljö. Det här är ett område med småhus i ett lantligt läge som ligger inom gångavstånd till staden som just nu växer fram i Barkarby, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Ormbacka i södra Järfälla, omgivet av gammalt kulturlandskap och betesmarker, ligger på gränsen mellan Skälby och södra Veddesta, någon kilometer från framtida tunnelbanan och knutpunkten för kollektivtrafik i Barkarby.

Järfälla kommun har tidigare ingått intentionsavtal och exploateringsavtal med flera byggaktörer avseende etappen Ormbacka B, bland annat Bonava, samt intentionsavtal med Bonava avseende Ormbacka C. Syftet med det nu aktuella projektet är att utreda möjligheten till utveckling och förtätning med bostäder i etapp D. Nuvarande detaljplan för det aktuella området medger verksamhet för lättare industri och kontor, och i en ny detaljplaneutredning omprövas användningen av området istället för bostäder.

– Det känns bra att vi har möjlighet att möta upp marknadens efterfrågan på småhus som boendeform samtidigt som vi kan erbjuda en intressant produkt för våra byggaktörer, säger Johanna Frodestedt, exploateringschef i Järfälla.

Ormbacka D kommer att bidra till uppfyllnad av Stockholmsöverenskommelse som innebär att Järfälla kommun har åtagit sig att bygga 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till 2035.

Beslut om att ingå avtal med Bonava togs av kommunstyrelsen i Järfälla den 6 februari.

Nyckelord

Kontakter

Eva Ullberg (S)Kommunstyrelsens ordförande

Presskontakt: Jakob Amnér, 070-002 79 78 eller jakob.amner@jarfalla.se

Tel:070-002 79 78

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye