Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Idrottsrörelsen inleder en förstudie för vinter-OS 2030

Dela
Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) ska se över möjligheterna att arrangera vinter OS och Paralympics 2030 i Sverige. Riksidrottsförbundet står bakom arbetet med att inleda en förstudie för att undersöka om förutsättningar finns.

− I teknisk mening är det bra att en förstudie görs för att undersöka möjligheterna att arrangera OS och Paralympics i Sverige. Svensk idrott är duktig på att arrangera stora evenemang. Inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi är i ett läge som inte är optimalt inte minst med tanke på Rysslands anfallskrig i Ukraina och konsekvenserna av detta vad avser rätten att delta i olympiska spel. Detta behöver beaktas när förstudien görs säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

IOK söker en arrangör av vinter-OS och Paralympics 2030. Därför kommer en förstudie att genomföras för att sondera möjligheterna för att genomföra ett OS och Paralympics i Sverige. Riksidrottsförbundet kommer att stödja arbetet.

− Förstudien är ett första steg på en eventuellt lång resa. Det är många pusselbitar som ska falla på plats innan ett nästa steg kan tas. Det krävs ett brett stöd inom idrottsrörelsen och blocköverskridande samförstånd inom politiken, kommunalt, regionalt och i Riksdagen. Inte minst är det viktigt att vi nationella organisationer och IOK har en gemensam syn på ett OS och Paralympics i Sverige. Att det breda stödet ekonomiska stödet till idrottsrörelsen inte påverkas negativt ser jag som en självklarhet, säger Björn Eriksson.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Om

Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna
Riksidrottsförbundet/SISU IdrottsutbildarnaRiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye