Friskis 8 familjehacks för mer rörelse

Dela
Inget att göra? Friskis tipsar om 8 aktiviteter perfekta till sportlovet som inte kostar skjortan. Skriv ut och sätt på kylskåpet eller lägg i familjechatten och plocka fram när inspirationen tryter.
 1. Veckans utmaning 
  Passa på att lära dig det där du aldrig hinner annars. Stå på händer, göra en chin, lägga en snygg frispark eller jonglera. Det finns en massa tutorials på webben. Spana in och testa!

 2. Dra ihop en turnering
  Basketkorgarna på skolgården väntar. Dra ihop ett gäng och kör en turnering. Den riktigt peppade kanske till och med hittar på lagnamn. Är ni inte tillräckligt många? Testa 21, posion eller någon annan basketlek.

 3. Kör en hinderbanan i lekparken
  Förvandla favoritparken till tävlingsarena! Gör upp en bana i parken och ta tid på vem som tar sig igenom den snabbast.

 4. Minipass med tärning 
  Låt slumpen avgöra. Tärningen visar hur många repetitioner du ska köra. Testa till exempel knäböj, Upphopp och armhävning. Kör sju minuter. Klart!

 5. Kortleken bestämmer
  Kul träningspass med hjälp av en helt vanlig kortlek. En övning per färg. Kör så många repetitioner som siffran visar. Ess kan vara ett eller 14, du bestämmer.

  Hjärter = rygglyft, ruter = situps, spader = upphopp, klöver = armhävningar

 6. Kör golf eller frisbee i snön
  Är det snö ute? Bingo! Att göra sommargrejer på vintern innebär inte bara en extra utmaning utan också extra mycket skratt. Så dra fram badminton, kubb, frisbees eller vad du har i gömmorna och kör loss.

 7. Promenera till schysstaste falafelstället
  En miniutflykt i närområdet är aldrig fel. Passa på att cykla eller gå för att samla dagsljus och käka lunch på favorithaket.

 8. Mörkerpromenad med pannlampa
  Om du inte har testat, passa på! Att gå eller jogga med pannlampa är en häftig upplevelse. Ta med en kompis eller familjemedlem och prova. Bonustipset är att förbereda slingan med reflexer innan och se hur många ni hittar när ni ger er ut.

Flera Friskis-föreningar erbjuder sportlovsträning till specialpris för unga, spana in vad som är på gång i på ditt Friskis. På friskissvettis.se hittar du alltid rörelsepauser för olika tillfällen. Du har väl till exempel inte missat rörelse för de allra yngsta, vårt samarbete med Mamma Mu och Kråkan?

För mer information

Nina Forsberg, träningsutvecklare Friskis&Svettis
+46 70 465 00 56

Nyckelord

Bilder

Om

Friskis&Svettis
Friskis&SvettisMänniskor i alla åldrar utgör Friskis&Svettis genom sina medlemskap. Vi är fördelade i 156 ideella idrottsföreningar, varav 104 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa. Friskis&Svettis vill alltid att fler ska få chans att hitta sin grej inom träningen. 

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye