Teknikföretagen

Välkommen till bildbanken Bredda bilden!

Dela
Som en del i det långsiktiga kompetensförsörjningsarbetet har Teknikföretagen tagit fram Nya Bredda bilden, en gratis bildbank där kvinnor som arbetar som ingenjörer och tekniker inom teknikindustrin tar plats. Bilderna är fria att använda för organisationer och media i syfte att uppdatera den stereotypa bilden.
Foto: Maja Brand, Bredda bilden, Teknikföretagen
Foto: Maja Brand, Bredda bilden, Teknikföretagen

En jämn könsfördelning är en av teknikbranschens viktigaste frågor, både för att klara kompetensförsörjningen och för att öka mångfald och konkurrenskraft. Representation i visuell kommunikation och media är en viktig pusselbit för att fler ska känna sig attraherade av branschen, menar arbetgivarorganisationen Teknikföretagen.

– Frågor som rör branschens attraktionskraft är högt prioriterade för Teknikföretagen. För att Sverige ska förbli världsledande inom innovation och nya teknikområden behövs en breddad rekrytering och då måste även den stereotypa bilden av branschen uppdateras. Därför arbetar vi med att bredda bilden av vad teknik är och vem som jobbar med teknik. Initiativet Bredda bilden syftar till att vända förutfattade meningar helt enkelt, säger Klas Wåhlberg, vd hos Teknikföretagen.

Nya Bredda bilden lanseras torsdag den 9 februari. Vid lanseringen deltar Paulina Brandberg, jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister.

Bilderna visar kvinnor som arbetar inom teknikindustrin eller studerar en teknisk utbildning och är fotade på Mälardalens Tekniska Gymnasium i Södertälje och på Ericsson i Kista. Fotograferna som bidragit till bildbanken är Elin Sylwan, Johanna Kassel och Maja Brand.

Klicka här, så kommer du till Bredda bilden!

Kontakter

Bilder

Foto: Maja Brand, Bredda bilden, Teknikföretagen
Foto: Maja Brand, Bredda bilden, Teknikföretagen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Teknikföretagen
Teknikföretagen
Storgatan 5
114 85 Stockholm

http://www.teknikforetagen.se

VI ÄR TEKNIKSVERIGE

Den svenska teknikbranschen driver innovation, skapar arbetstillfällen och banar väg för framtidens hållbara lösningar. Tillsammans är vi en kraft att räkna med.Följ Teknikföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Teknikföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye