Polisförbundet

Fler medlemmar i Polisförbundet

Dela
Polisförbundet växer – under förra året ökade antalet yrkesverksamma poliser med 2 procent.

− Det är glädjande att allt fler poliser väljer att gå med i facket. Tillsammans blir vi starkare och ju fler vi är, desto tydligare blir rösten för poliserna i landet, säger förbundsordförande Katharina von Sydow.

Polisförbundet har nu ca 23 000 aktiva medlemmar, inklusive studerande vid polisutbildningen. Totalt var 26 674 anslutna vid årets slut om man även räknar med pensionärsmedlemmar. Polisförbundet har en ambition om att kunna bli ännu fler ännu mer i takt med att poliskåren växer.

− Vi hoppas så klart att alla nya poliser framöver väljer att ansluta sig. Då gäller det att vi fortsätter vara relevanta för våra medlemmar, att vi lyckas förmedla det stöd vi kan ge poliserna i deras utsatta yrke, men också den kraft som finns i att vi är många för att fortsätta uppvärderingen av löner och villkor, säger Katharina von Sydow.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Stefan Tell
Foto: Stefan Tell
Ladda ned bild

Länkar

Om

Polisförbundet
Polisförbundet
Sundbybergsvägen 1
171 73 Solna

08-6769700http://www.polisforbundet.se

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha goda villkor och de bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb för allas trygghet.

Följ Polisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Polisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum