minPension

Åtta av tio 65-åringar gör en pensionsprognos

Dela
Åtta av tio 65-åringar har loggat in på minPension. Tre av tio 30-åringar har också registrerat sig för att se över sin framtida pension. I åldersspannet 30–50 år är intresset högre bland männen än bland kvinnorna.

De kommande veckorna är det dags för årets utskick av det orange kuvertet från Pensionsmyndigheten. Det brukar vara en påminnelse om att se över sin pension. Förutom den allmänna pensionen så har de flesta även tjänstepension.

Hos minPension finns alla pensioner på ett och samma ställe. Här går det också att göra en prognos som visar hur stor den framtida pensionen förväntas bli.

Intresset för att få koll på sin pension via minPension är högst bland 65-åringar. Närmare 80 procent av alla i den åldersgruppen har loggat in på minPension. Det är ungefär lika många kvinnor som män som har registrerat sig till tjänsten.

I yngre åldrar är intresset för pension störst bland män

I yngre åldrar är intresset för att se över sin egen pension större bland män än bland kvinnor. Störst är skillnaden bland 37-åringarna. Här är det drygt 30 procent av kvinnorna som loggar in och drygt 40 procent av männen. Andelen yngre användare, under 40 år, har ökat märkbart de senaste åren.

- Det är väldigt glädjande att så många väljer att få koll på sin pension via minPension. Statistiken visar att både unga och äldre idag vet var de hittar information om hela sin pension, säger Kristina Kamp, pensionsekonom på minPension.

Användare på minPension i olika åldersgrupper

Ålder

Man

Kvinna

20 år

6,1%

5,4%

30 år

33,9%

30,4%

40 år

43,0%

34,10%

50 år

49,3%

44,0%

60 år

63,8%

64,3%

65 år

79,4%

79,6%

70 år

25,6%

18,2%

Tabell: Andelen användare på minPension jämfört med Sveriges befolkning år 2021.

Kontakter

Bilder

Om

Pressrum

Pressrum: http://via.tt.se/pressrum/minpension/

Kontorsväxel: 08-522 785 40 
Postadress: Min Pension i Sverige AB, Box 24043, 104 50 STOCKHOLM 
Besöksadress: Karlavägen 108, plan 6 i Stockholm

Om minPension

På minPension kan pensionssparare få hjälp att se den egna pensionen och förstå vad som påverkar den. Under det senaste året har minPension vidareutvecklats för att också möta den blivande pensionärens behov i planeringen inför pensionsuttagen. Tjänsten är ett oberoende samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Tillsammans driver, utvecklar och finansierar parterna den.

 

Följ minPension

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från minPension

Nu blir det enklare att planera och ansöka om pensionen4.11.2024 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Det ska vara enkelt att planera och göra medvetna val inför sin pensionering – och lätt att ansöka om pengarna. SPV har därför utvecklat och lanserat en ny digital ansökningstjänst som också kan ta emot pensionsplaner från Uttagsplaneraren på minPension. – Det här är ett värdefullt stöd för kunden och ett bra exempel på ett lyckat samarbete, säger Maria Humla, generaldirektör på SPV.

30 år efter klubbslaget som förändrade pensionerna - så har det påverkat olika åldersgrupper5.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I juni 1994 sa Sveriges riksdag ja till förändrade pensioner. Nu, 30 år senare, ser vi effekterna av klubbslaget i riksdagen. Olika åldersgrupper har påverkats på olika sätt. Det är inte bara den lagstadgade pensionen som har förändrats. Minst lika stora förändringar har skett i tjänstepensionerna, där arbetsmarknadens parter förhandlar fram avtalen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye