Stångåstaden

Hemmet en trygg plats för Stångåstadens hyresgäster

Dela
Stångåstaden genomför årligen en kundundersökning där hälften av hyresgästerna får möjlighet att tycka till om vår service, sitt boende och den upplevda tryggheten i huset och i området. När höstens kundundersökning nu har analyserats står det klart att hemmet, för de allra flesta upplevs som en trygg plats.

-          Att vi återigen har lyckats öka vårt trygghetsindex känns oerhört bra. Det är ett resultat av ett aktivt trygghetsskapande arbete som vi gör tillsammans med många andra aktörer i kommunen. Jag är otroligt stolt över alla medarbetares målmedvetna arbete varje dag som verkligen gör skillnad och gör Linköping till en bättre stad att bo och leva i, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Trygghetsrelaterade resultat ur Stångåstadens kundundersökning 2022:

  • Största ökningen finns i frågan kring personlig trygghet i området kvällar/nätter.
  • Förrådens säkerhet mot inbrott har också ökat.
  • Näst intill alla upplever att dom är trygga i trapphuset.
  • Majoriteten uppger att de är nöjda med belysningen nära huset och på gården.

-          Vi jobbar aktivt och långsiktigt med trygghetsfrågorna så det är väldigt glädjande att se att kunderna uppskattar våra insatser. Vi har exempelvis förstärkt med fler Trygghetsvärdar, genomfört trygghetsvandringar, förbättrat och kompletterat med belysning runt entréer och på gårdar samt klippt ner högt buskage i våra områden. Vårt arbete med trygghetsskapande åtgärder i våra bostadsområden fortsätter även under 2023 säger Robert Aldén, Chef Trygghet och säkerhet på Stångåstaden.

Fler resultat:

  • Stångåstaden får fortsatt höga betyg bland frågorna som rör ”hjälp när det behövs”. Här svarar hyresgästerna på frågor om till exempel reparationer, hur lång tid det tog att få felet åtgärdat och kvaliteten på arbetet.
  • Produktindex, det vill säga vad hyresgästernas tycker om sitt boende och sitt närområde är fortsatt högt. Över 93% uppger att de trivs i sin lägenhet.
  • Enkäten skickades till hälften av hyresgästerna och svarsfrekvensen var 59%.

Kundundersökningen genomfördes under hösten 2022 av undersökningsföretaget AktivBo.

För ytterligare information kontakta gärna:

Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, tel. 072-574 96 60

Robert Aldén, Chef Trygghet och säkerhet, tel. 013-20 86 39

Bilder

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Sverige behöver höja renoveringstakten och göra en grön omställning24.11.2023 09:05:30 CET | Blogginlägg

Det kommer rapporter nästan dagligen om hur bostadsbyggandet minskar. När jag lyssnar på kollegor ute i landet i både privata och offentligt ägda bolag så stämmer bilden. Det finns förstås undantag men de allra flesta avvaktar med nyproduktion. Det är svårare att få ihop kalkylen och dessutom finns presumtionshyresdomen som skapar osäkerhet kring intäktssidan. Sammantaget gör det här förstås att frågan om att effektivisera och försöka sänka kostnaderna för att bygga viktigare än någonsin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum