Linköpings kommun

Kraftig rabatt för barn i ekonomisk utsatthet

Dela
Familjer med låga inkomster kommer få en reducerad avgift på cirka 80 procent i kulturskolan från och med hösten 2023. Syftet är att fler barn från socioekonomiskt utsatta områden ska få en meningsfull fritid.

Beslutet kommer tas på kultur- och fritidsnämndens sammanträde torsdag 16 februari. För att vara berättigad den lägre avgiften ska hushållets sammanlagda inkomst uppgå till max 26 250 kronor per månad. De berörda familjerna får därmed en reducerad avgift på cirka 80 procent av terminsavgiften.

Lotta Bäckman (S) är nytillträdd ordförande för kultur- och fritidsnämnden sedan årsskiftet.

– För mig är det viktigt att inget barn förlorar chansen till en meningsfull fritid på grund av ekonomisk utsatthet. Med tanke på den djupa segregationen vi har i Linköping måste vi jobba med detta, säger Lotta Bäckman (S).

Erfarenheter från andra kommuner visar dock att enbart reducerade avgifter inte räcker för att nå fler familjer i socioekonomiskt utsatta områden. Det behöver kombineras med riktad marknadsföring.

Kulturskolan har även ett system där en familj med flera barn i verksamheten får syskonrabatt. Det systemet kommer behållas för familjer som betalar full avgift.

Kontakter

Lotta Bäckman (S), ordförande för kultur- och fritidsnämnden
Tel: 073-159 24 86

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye