De kan bli Årets techföretag

Dela
Idag presenteras finalisterna till ‘Årets techföretag’ i Tech Awards Sweden, en utmärkelse och ett branschevent som arrangeras av TechSverige och Foundry. Fem företag har i år tagit sig vidare till en finalplats. De nominerade företagen är; Freja eID, InfoSolutions, Net Insight, Plant och Tibber.

Årets techföretag är TechSveriges specialpris som går till ett ansvarsfullt företag som värnar om medarbetare och miljö, har en positiv tillväxt och kan påvisa mätbara resultat. 

Per Schlingmann, entreprenör, författare och föreläsare har varit del av årets jury:

Tech är avgörande för att möta många av våra samhällsutmaningar. Därför har det varit roligt att ta del av den stora bredd av nomineringar som har kommit in. De fem finalisterna visar både på bredd, men också hur techföretag bidrar till ett bättre samhälle.

 Det har inte varit ett lätt jobb men det är en enig jury som står bakom de starka finalister i Årets techföretag, som på olika sätt genom tech skapar värde för sina kunder, organisationer och samhället i stort. Vi ser fram emot att få hylla och fortsätta fira dessa fantastiska företag på Tech Awards branschevent i mars, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör och juryns ordförande. 

Det vinnande företaget presenteras på Tech Awards Sweden den 22 mars på Sergel Hub i Stockholm. 


Finalister i kategorin ’Årets techföretag’: 

Freja eID 
Freja eID är en kostnadsfri, statligt godkänd mobil e-legitimation. Freja eID har under 2022 nått nästan 800 000 användare och bidragit till att minska det digitala utanförskapet genom att personer utan bankkonto kan skaffa en e-legitimation. 

InfoSolutions 
InfoSolutions utvecklar infrastruktur och kommunikationstjänster för laboratorier och hälso- och sjukvården. De var initiativtagare och huvudleverantör av den storskaliga nationella testverksamheten för covid-19 där sju miljoner covidtester hanterats och levererats, och har blivit utsett till Gasellföretag tre år i rad. 

Plant  
Plant har utvecklat en mjukvara som hjälper bygg- och fastighetsbolag att klimatberäkna sina byggprojekt och minska klimatpåverkan. Plant är unika på marknaden med att göra klimatberäkningar med mycket hög grad av automation och att utgå från byggnadens 3D-modeller.  

Net Insight 
Net Insight utvecklar och erbjuder öppna lösningar för medietransport till globalt ledande medieföretag. Bolaget har vuxit starkt under 2022, drivet både av starka erbjudanden inom media och distansproduktion där molnbaserade lösningar öppnat upp för nya kundsegment. Men även av ett helt nytt produktområde; synkronisering av 5G-mobilnät där en ny organisation har etablerats och viktiga ordrar tagits.  

Tibber 
Tibber är världens första heldigitala elbolag som vill minska hushållens onödiga elförbrukning genom smart teknik. Bolaget erbjuder sina kunder ett rörligt elavtal med förnybar el till inköpspris utan påslag. Tibbers algoritmer köper in elen till kunden automatiskt, som också kan se vilket kraftverk elen kommer ifrån.  

_______ 

Juryn har bestått utav:  
Beatrice Silow, kommunikations- och kulturchef, Nexer Group 
Haval van Drumpt, vd, Tre Sverige 
Joakim Djurberg, journalist, Computer Sweden / Foundry 
Per Schlingmann, entreprenör, författare, föreläsare 
Arash Sangari, programansvarig Startup Sweden, Tillväxtverket 
Ulrika Lindstrand, förbundsordförande, Sveriges Ingenjörer 
Anna Eriksson, generaldirektör, DIGG – Myndigheten för digital förvaltning 
Lena Miranda, vd Linköping Science Park 
Richard Oehme, senior rådgivare, Knowit Cybersecurity & Law
Mattias Höjer, professor i miljöstrategisk analys och framtidsstudier, KTH 
Johanna Giorgi, chief sustainability officer, Addsecure 
Åsa Zetterberg, förbundsdirektör, TechSverige (juryordförande) 

_______ 


Om Tech Awards Sweden: 
Tech Awards Sweden är en branschtävling och ett event som arrangeras av TechSverige och Foundry. Syftet är att belöna och hylla företag, organisationer och personer som innoverar och skapar värde för sina kunder, medarbetare och för samhället i stort med hjälp av tech. I tävlingen finns priskategorierna: Årets hållbarhetspris, Årets säkerhetspris, Årets kompetenspris, Årets mest värdefulla användning av tech, Årets techföretag samt Tech50, en lista med de mest inflytelserika personerna inom tech. Vinnarna presenteras på ett branschevent den 22 mars på Sergel Hub i Stockholm. Läs mer på techawards.se 

 

Kontakter

Bilder

Om

TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

Techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya toppnivåer22.11.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

En rapport från bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige visar att techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya rekordnivåer. Techbranschens omsättning 2022 landade på över 1000 miljarder kronor och bidraget till BNP uppgick till 350 miljarder kronor – vilket överstiger det samlade BNP-bidraget från den traditionella basindustrin. Det innebär skatteintäkter på över 150 miljarder kronor – mer än statens utgifter för försvar och rättsväsende tillsammans.

Lansering av plattform för att främja digital kompetens13.10.2023 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag lanserar TechSverige "Digital Skills and Jobs Platform, Sweden" – en unik plattform som är en del av ett omfattande EU-initiativ för att främja digital kompetens och inkludering i Sverige och hela Europa. Plattformen ska utgöra det centrala navet för alla som söker kunskapsutbyte eller information om aktiviteter, insatser och utbildningar med målet att stärka sin egen eller andras digitala kompetens. Sverige är en av 21 medlemsstater inom EU som har lanserat sin nationella plattform.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum