TechSverige växlar upp: utser chefsekonom, biträdande förbundsdirektör och kommunikationschef

Dela
Bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige vässar nu teamet ytterligare för att stärka förmågan att skapa bästa möjliga villkor för en världsledande techsektor i Sverige. Förbundet har utsett Christina Ramm-Ericson till chefsekonom, Ellinor Bjennbacke till biträdande förbundsdirektör och Nicole Vianna blir ny kommunikationschef.

Christina Ramm-Ericson arbetar i dag som näringspolitisk chef på TechSverige och får med det nya uppdraget som chefsekonom också ett utvidgat ansvar för att följa och analysera den ekonomiska utvecklingen med fokus på techbranschen. Christina behåller sin nuvarande roll som näringspolitisk chef och kommer att parallellt med detta också att arbeta för att öka kunskapen om techbranschens betydelse för svensk ekonomi samt ta fram ekonomiska analyser som är av intresse och nytta för medlemsföretagen och branschens utveckling. Ellinor Bjennbacke är i dag opinions- och utvecklingschef på TechSverige. Hon tillträder nu en tjänst som biträdande förbundsdirektör med särskilt ansvar för opinionsbildning, medlems- och värvningsfrågor samt verksamhetsutveckling. ​ 

 Jag är väldigt glad över att vi har ett starkt team på TechSverige och att vi ständigt vässar oss. Med en chefsekonom växlar vi upp vårt arbete kring att följa hur företagen i branschen utvecklas och hur det inverkar på den samlade ekonomins tillväxt, på sysselsättning och svensk konkurrenskraft.Techbranschen har stor betydelse för svensk ekonomi och det är viktigt för oss att nå ut kring detta. Genom Ellinors nya roll kommer vi också att kunna sätta än mer fokus på vårt främsta uppdrag som handlar om att leverera bäst möjliga medlemsnytta till våra drygt 1430 medlemsföretag, samtidigt som vi har fokus på att ständigt utveckla vår verksamhet för att vara relevanta också i framtiden, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige. 

Nicole Vianna, tar över det samlade ansvaret för kommunikation från Ellinor Bjennbacke, och blir TechSveriges nya kommunikationschef. 

 Även vår kommunikation är central för vår verksamhet och är inte minst ett viktigt verktyg när det kommer till att påverka beslutsfattare i för branschen viktiga och avgörande frågor. Med Nicole som kommunikationschef skapar vi ännu bättre förutsättningar för att få genomslag och skapa engagemang för våra frågor, fortsätter Åsa Zetterberg. 

 Sammantaget ser jag detta som ett naturligt steg för TechSverige när det kommer till att stärka vår förmåga att skapa värde för våra medlemsföretag och ställer oss samtidigt välrustade inför framtiden, avslutar Åsa Zetterberg.  

Samtliga påbörjade sina nya uppdrag den 1 februari 2023.  

Kontakter

Bilder

Om

TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

Techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya toppnivåer22.11.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

En rapport från bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige visar att techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya rekordnivåer. Techbranschens omsättning 2022 landade på över 1000 miljarder kronor och bidraget till BNP uppgick till 350 miljarder kronor – vilket överstiger det samlade BNP-bidraget från den traditionella basindustrin. Det innebär skatteintäkter på över 150 miljarder kronor – mer än statens utgifter för försvar och rättsväsende tillsammans.

Lansering av plattform för att främja digital kompetens13.10.2023 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag lanserar TechSverige "Digital Skills and Jobs Platform, Sweden" – en unik plattform som är en del av ett omfattande EU-initiativ för att främja digital kompetens och inkludering i Sverige och hela Europa. Plattformen ska utgöra det centrala navet för alla som söker kunskapsutbyte eller information om aktiviteter, insatser och utbildningar med målet att stärka sin egen eller andras digitala kompetens. Sverige är en av 21 medlemsstater inom EU som har lanserat sin nationella plattform.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum