Här är Sveriges 50 mest inflytelserika inom tech

Dela
De engagerar, utbildar, inspirerar, levererar och finansierar. Genom olika insatser bidrar de till utvecklingen och synliggörandet av digitaliseringens möjligheter. Idag publicerar TechSverige och Foundry Tech50 - Sveriges hetaste lista med de mest betydelsefulla personerna inom tech.

Ledarna, förebilderna och makthavarna - eldsjälarna och pionjärerna, entreprenörerna och direktörerna. Idag publiceras Tech50, Sveriges viktigaste lista över de mest inflytelserika personerna inom tech 2023. Den har sammanställts av techförlaget Foundry och bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige för att uppmärksamma och hylla dem som bidrar starkt till utvecklingen och synliggör tech och digitaliseringens möjligheter. 

- Att Sverige i många stycken är en ledande technation beror till stor del på att vi genom åren har haft många starka ledare, entreprenörer, inspiratörer och doersom har gjort skillnad för den digitala utvecklingen. Även idag finns sådana här hjältar mitt ibland oss och med Tech50-listan vill vi hylla dessa personer som med sitt engagemang och sin kompetens bidrar till att stärka Sverige. Årets lista innehåller allt från modiga innovatörer, beslutsfattare och kulturbyggare till företagsledare och investerare, som alla är värda lite extra strålkastarljus. Tillsammans gör de skillnad för Sverige som världsledande technation, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige. 

Tech50 är en årligt återkommande lista över de mest inflytelserika personerna inom tech i Sverige. Några personer kommer att lyftas fram extra som finalister, och under branscheventet Tech 
Awards Sweden den 22 mars på Sergel Hub i Stockholm, kommer en vinnare att presenteras. 

Tech50-listan hittar du här: https://computersweden.idg.se/2.2683/1.776679/har-ar-tech50--de-mest-inflytelserika-inom-tech-2023


Om Tech Awards Sweden:  
Tech Awards Sweden är en branschtävling och ett event som arrangeras av TechSverige och Foundry. Syftet är att belöna och hylla företag, organisationer och personer som innoverar och skapar värde för sina kunder, medarbetare och för samhället i stort med hjälp av tech. I tävlingen finns priskategorierna: Årets hållbarhetspris, Årets säkerhetspris, Årets kompetenspris, Årets mest värdefulla användning av tech, Årets techföretag samt Tech50, en lista med de mest inflytelserika personerna inom tech. Vinnarna presenteras på ett branschevent den 22 mars på Sergel Hub i Stockholm. Läs mer på techawards.se   

Kontakter

Bilder

Om

TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

Techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya toppnivåer22.11.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

En rapport från bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige visar att techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya rekordnivåer. Techbranschens omsättning 2022 landade på över 1000 miljarder kronor och bidraget till BNP uppgick till 350 miljarder kronor – vilket överstiger det samlade BNP-bidraget från den traditionella basindustrin. Det innebär skatteintäkter på över 150 miljarder kronor – mer än statens utgifter för försvar och rättsväsende tillsammans.

Lansering av plattform för att främja digital kompetens13.10.2023 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag lanserar TechSverige "Digital Skills and Jobs Platform, Sweden" – en unik plattform som är en del av ett omfattande EU-initiativ för att främja digital kompetens och inkludering i Sverige och hela Europa. Plattformen ska utgöra det centrala navet för alla som söker kunskapsutbyte eller information om aktiviteter, insatser och utbildningar med målet att stärka sin egen eller andras digitala kompetens. Sverige är en av 21 medlemsstater inom EU som har lanserat sin nationella plattform.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum