Hyresgästföreningen  Region Norra Skåne

Klar förhandling: Ny hyra för Bjuvsbostäder hyresgäster

Dela
Hyresförhandlingarna är klara mellan Hyresgästföreningen och det allmännyttiga bostadsbolaget Bjuvsbostäder. Uppgörelsen innebär en hyreshöjning på 4,5 procent för de lägenheter med varmhyra och 2,6 procent för de lägenheter med kallhyra från och med 1 mars 2023. Retroaktivitet kommer att fördelas på kommande kvartal.
Förhandlare, Hyresgästföreningen region norra Skåne Fotograf: Mikael Malmborg
Förhandlare, Hyresgästföreningen region norra Skåne Fotograf: Mikael Malmborg

Efter förhandlingar är det klart att Hyresgästföreningen och Bjuvsbostäder nått en överenskommelse om hyror för 2023. Det är cirka 850 lägenheter som berörs av överenskommelsen.

– Vissa förhandlingar tar längre tid än andra. Efter lokala förhandlingar har parterna träffat en överenskommelse. Vi är medvetna om att hyreshöjningen är högre än tidigare år. Denna förhandling har präglats av ett avvägande mellan hyresgästernas intressen och bolagets behov, säger Karl-Mikael Jensen, gruppchef förhandling på Hyresgästföreningen region norra Skåne. 

– Förhandlingsläget i år har varit unikt. Vi befinner oss i en tid av hög inflation vilket lett till drastiska kostnadsökningar som drabbar både fastighetsägare och hyresgäster. I år är det därför extra viktigt att fastighetsägare tar sitt ansvar då många hyresgäster lever på marginaler. Vi hoppas samtidigt att det finns en förståelse för att det i år har blivit högre hyreshöjningar än vad det varit föregående år, säger Björn Agertoft, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Våren 2022 slöts en trepartsöverenskommelse mellan Hyresgästföreningen, Sveriges Allmännytta och Fastighetsägarna. Överenskommelsen innefattar rekommendationer till de lokala parterna och tydliggör vilka faktorer som bör ligga till grund för förhandlingarna om den årliga hyresutvecklingen.

För mer information, kontakta:
Björn Agertoft, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne 
010-459 17 05, 
bjorn.agertoft@hyresgastforeningen.se

Karl-Mikael Jensen, gruppchef förhandling på Hyresgästföreningen region norra Skåne
010-459 17 15, 
karl-mikael.jensen@hyresgastforeningen.se

Kontakter

Pressjour Norra SkåneHyresgästföreningen Norra Skåne

Norra Skåne omfattar kommunerna Helsingborg, Höganäs, Landskrona, Kävlinge, Svalöv, Eslöv, Hörby, Höör, Hässleholm, Kristianstad, Bromölla, Östra Göinge, Osby, Halmstad, Laholm, Falkenberg, Hylte och Nordvästskåne.

Tel:010- 45 91700press.norraskane@hyresgastforeningen.se

Bilder

Förhandlare, Hyresgästföreningen region norra Skåne Fotograf: Mikael Malmborg
Förhandlare, Hyresgästföreningen region norra Skåne Fotograf: Mikael Malmborg
Ladda ned bild

Om

Hyresgästföreningen  Region Norra Skåne
Hyresgästföreningen Region Norra SkåneFölj Hyresgästföreningen Region Norra Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norra Skåne

Klar förhandling: Ny hyra för Svalövbostäders hyresgäster9.2.2024 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Hyresgästföreningen och det allmännyttiga bostadsbolaget Svalövsbostäder har enats om en ny hyresöverenskommelse för närmare 1080 lägenheter i Svalöv. Från och med 1 mars 2024 höjer Svalövsbostäder hyrorna med 5,25 procent för varmhyror samt 3,5 procent för kallhyror. Bostadsbolaget ville först höja hyran med 7,9 procent. Under hösten har flera hyresvärdar och fastighetsbolag kommit med historiskt höga hyreskrav, vissa på 12 procent eller mer.

Klar förhandling: Ny hyra för Falkenberg bostads ABs hyresgäster2.2.2024 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Hyresgästföreningen och det allmännyttiga bostadsbolaget FABO har enats om en ny hyresöverenskommelse för närmare 2 513 lägenheter i Falkenberg. Från och med 1 februari 2024 höjer FABO hyrorna med 5,3 procent för varmhyror samt 4 procent för kallhyror. FABO ville först höja hyran med 9,65 procent. Under hösten har flera hyresvärdar och fastighetsbolag kommit med historiskt höga hyreskrav.

Klar förhandling: Ny hyra för KKBs hyresgäster8.1.2024 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Hyresgästföreningen och det allmännyttiga bostadsbolaget KKB Fastigheter AB har enats om en ny hyresöverenskommelse för närmare 2 000 lägenheter i Kävlinge. Från och med 1 januari 2024 höjer KKB hyrorna med 5,6 procent för varmhyror och 4 procent för kallhyror. KKB ville först höja hyran med 14,4 procent. Under hösten har flera hyresvärdar och fastighetsbolag kommit med historiskt höga hyreskrav.

Klar förhandling med Osbybostäder: Yrkade på 11,25 – fick ner det till mindre än hälften22.12.2023 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Hyresgästföreningen och det allmännyttiga bostadsbolaget Osbybostäder har enats om en ny hyresöverenskommelse. Från och med den 1 januari 2024 höjer Osbybostäder hyrorna med 4,99 procent för varmhyror och 3,25 procent för kallhyror. Osbybostäder ville först höja hyran med 11,25 procent. Under hösten har flera hyresvärdar och fastighetsbolag kommit med historiskt höga hyreskrav.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye