Håll Sverige Rent

Nu öppnar Sveriges största miljökampanj

Dela
Nu öppnar anmälan för skolor och förskolor till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar 2023, barnens stora kampanj mot nedskräpning! Förra året deltog nästan 700 000 barn i kampanjen. Redan nu har skolor och förskolor i över 120 kommuner anmält sig till årets kampanj.
Pressbild. Foto: Marcus Gustavsson/Håll Sverige Rent
Pressbild. Foto: Marcus Gustavsson/Håll Sverige Rent

Äntligen är det dags för Sveriges största miljökampanj för barn och unga – Skräpplockardagarna. Förra året deltog cirka 790 000 personer, varav nästan 700 000 barn och unga i skräpplockningar i sina förskolor och skolor.

Skräpplockning är en aktivitet där barn och unga får lära sig om nedskräpning och hur den kan förebyggas, genom att göra rent och snyggt i sitt närområde. Det tror vi leder till ett livslångt ansvarstagande för vår gemensamma natur och miljö.

”Skräpplockningar är viktiga verktyg för att motverka nedskräpning av naturen. Det är enkelt att vara med och det ger en känsla av att ha tagit ansvar och bidragit till att göra vår värld bättre. Därför hoppas vi att fler än någonsin vill vara med i den här folkrörelsen mot skräp som Skräpplockardagarna har blivit”, säger Johanna Ragnartz, VD Håll Sverige Rent.”

Vill du veta mer om hur Skräpplockardagarna går till i din kommun?

Tveka inte att mejla eller ringa oss på Håll Sverige Rent och glöm inte att hålla koll på våra nyhetsutskick här i pressrummet.

Mer info om Skräpplockardagarna:

https://www.hsr.se/skrapplockardagarna

Över 120 kommuner har redan lovat vara med och stötta årets kampanj på olika sätt, bland annat genom att samla in skräpet som barnen plockar.

https://www.hsr.se/skrapplockardagarna-kommuner

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Pressbild. Foto: Marcus Gustavsson/Håll Sverige Rent
Pressbild. Foto: Marcus Gustavsson/Håll Sverige Rent
Ladda ned bild
Pressbild. Foto: Marcus Gustavsson/Håll Sverige Rent
Pressbild. Foto: Marcus Gustavsson/Håll Sverige Rent
Ladda ned bild
Pressbild. Foto: Håll Sverige Rent
Pressbild. Foto: Håll Sverige Rent
Ladda ned bild

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

Skräpplockardagarna avslutas med Framtidshopp den 31 maj – 582 852 barn är redan med21.5.2024 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Håll Sverige Rents skräpplockardagar närmar sig sitt slut för i år. Hittills har nästan 600 000 barn och unga i landet plockat skräp med sina förskolor, skolor och föreningar. Här kan du se vilka verksamheter och hur många deltagare som är anmälda varje kommun. Den 31 maj avslutas kampanjen med ett gemensamt Framtidshopp och en digital konsert av bandet Smash Into Pieces.

Knappt en av tio takeaway-köpare har blivit erbjuden flergångsalternativ trots den nya lagen14.5.2024 08:15:00 CEST | Pressmeddelande

Hälften av alla svenskar köper takeaway minst en gång i månaden. Sedan 1 januari gäller en ny lag som ska minska förbrukning och nedskräpning av engångsmuggar och engångsmatlådor. Redan till 2026 ska 762 miljoner muggar och matlådor bort från marknaden. Lagen säger att konsumenter nu ska kunna välja att få sin dryck eller mat i en återanvändbar mugg eller matlåda. Trots detta är det knappt en av tio takeaway-köpare som blivit erbjuden flergångsalternativ. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.

Bandet Smash Into Pieces bjuder skräpplockande barn på gratiskonsert2.5.2024 08:45:00 CEST | Pressmeddelande

Över en halv miljon barn och unga i Sverige är redan anmälda till Skräpplockardagarna – kampanjen där barn och unga tillsammans kraftsamlar för en ren miljö samtidigt som de får lära sig om nedskräpning, hållbarhet och klimat. I dag kan vi avslöja att alla skräpplockande barn kommer att belönas med en digital gratiskonsert av bandet och Håll Sverige Rent-ambassadörerna Smash Into Pieces.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye