Riksteatern

Mohamed El Abed debuterar med pjäs om sorg baserat på förlusten av hans mamma

Dela
En ung pojke förlorar sin mamma och skapar en parallell värld för att hantera sorgen och saknaden. I den parallella världen har hans mamma aldrig funnits. Poddskaparen Mohamed El Abed berättar med allvar och humor om ett barns svåra förlust. I regi av Chantale Hannouch Rahimi. Premiär 14 mars i Strängnäs.
illustration: Hanna-Bohm
illustration: Hanna-Bohm

Tolvåriga Mohammed går på mellanstadiet och bor med sin mamma och sina tre systrar i en lägenhet. En dag faller hans mamma plötsligt ihop på hallgolvet och dör i en hjärtinfarkt. Mohammed och hans systrar är nu ensamma i ett land utan släktingar och måste själva bearbeta sorgen efter mamman. 

–Jag var tolv år när min mamma plötsligt gick bort, då drog jag mig undan och skapade ett avstånd till mina systrar för jag visste inte hur jag skulle hantera all sorg, säger Mohamed El Abed.

–Jag önskar att barn och vuxna kommer att kunna prata om sorg efter pjäsen, jag vill genom min berättelse avdramatisera sorgen, för det är något som kommer och går genom livet och det är något som vi inte borde skjuta undan. Även om vi inte kan sätta ord på våra känslor är att prata med någon ett första steg till läkning, säger Mohamed El Abed.

Mohamed El Abed är poddskapare och manusförfattare. I Mohammeds värld är hans första dramatiska verk som han började skriva under en residensperiod på Riksteatern våren 2018. Pjäsen bygger på hans egen historia.

För regi står Chantale Hannouch Rahimi som våren 2020 regisserade den uppmärksammade högstadieföreställningen, Du har hela livet, Habibi, för Riksteatern. Chantale har även regisserat Förvandlingen på Örebro Teater och är just nu aktuell med Biet i huvet på Byteatern Kalmar Länsteater.

I Mohammeds värld visas under Riksteaterns Barn & Unga- dag den 10 mars i Stockholm. Premiär 14 mars i Strängnäs

För mer information: https://www.riksteatern.se/imohammedsvarld

Pressbilder: https://mediabank.riksteatern.se/folder/379790/

Kontakter

Bilder

illustration: Hanna-Bohm
illustration: Hanna-Bohm
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum