Ticket

Bubblarlistan: Vårens weekendstäder

Dela
Våren i Sverige kan vara lynnig – och vintern kan överraska oss långt fram i april. Att möta våren med en weekendresa till en storstad i Europa ger oftast större vårgaranti än på hemmaplan. Paris, London och Rom är klassiker som lockar vårtörstande svenskar. Men vilka resmål utanför topp-10-listan trendar mest? Ticket har tagit fram en lista på bubblare med de största ökningarna bland vårens weekendstäder.
Gdansk
Gdansk

-               Att åka på en weekend söderut när den svenska våren dröjer är populärt bland svenskarna. Paris, London, Rom och Barcelona ligger i toppen, vilket inte är ovanligt eller förvånande. Mer intressant är det att snegla längre ner på listan, över de städer som bubblar och gör störst ökningar, för att få en fingervisning om vad som lockar svenskarna framöver. Gdansk och Genua är exempel på städer som tar storkliv och ökar sina bokningar med 211 respektive 157 procent, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Även Pisa, Hamburg och Genève är städer som gör stora ökningar som vårens weekenddestinationer. Gdansk har gjort ökningar genom hela 2022, och väntas få ökat strålkastarljus på sig genom 2023.

-               Gdansk är en polsk pärla som blir alltmer populär. I tider av ekonomisk osäkerhet, i kombination med att svensken har en stor reslust, är denna typ av resmål perfekt. I Gdansk kan du avnjuta trerätters middagar, dryck, shopping och SPA-behandlingar utan att bli ruinerad. Priserna på plats är väldigt fördelaktiga, och det går att hitta kap till flygbiljetter för ett par hundralappar. Att det är ”polens riviera” med en vidsträckt sandstrand gör det inte sämre, säger Sofia Eddelid.

Italien är en vårfavorit bland svenskarna, där Rom är en storfavorit. De italienska mindre städerna är dock de som ökar mest, såsom Genua och Pisa, med 157 procent respektive 55 procent. Italien som land generellt har stadigt ökat i popularitet, där allt fler upptäcker nya guldkorn. Genua är en kustnära, autentiskt italiensk stad med smala gränder kantade av familjeägda restauranger, en gömd skatt som blir alltmer populär. Den mer välkända staden Pisa gör även den ökningar.

-               Vill du uppleva Pisa och få beskåda det lutande tornet utan trängsel är tidig vår att rekommendera, innan högsäsongen drar i gång ordentligt, tipsar Sofia Eddelid.

Bubblarlistan storstad: Hit ökar resebokningarna mest

  1. Gdansk, + 211 procent
  2. Genua, + 157 procent
  3. Pisa, + 55 procent
  4. Hamburg, + 53 procent
  5. Genève, + 33 procent


Källa: Tickets bokningsstatistik, storstadsresor bokade t.om. 6 februari med avresa 24 mars – 31 maj

Nyckelord

Kontakter

Michael KapilMarknadschef

Som marknadschef är jag del av Tickets ledningsgrupp och övergripande ansvarig för Tickets marknadsföring och produktsortiment.

Tel:072-533 13 01michael.kapil@ticket.se

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket är Nordens största privatresebyråkedja med försäljning i butik, på telefon och online. Ticket säljer resor från samtliga ledande charterbolag, researrangörer, kryssningsbolag, flygbolag, hotell och hyrbilsföretag. Ticket har 70 butiker i Sverige och Norge, och bedriver onlineförsäljning under varumärkena Ticket och AirnGo i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Ticket Privatresor ägs av investmentbolaget Braganza.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Upptäckarlusten stiger hos svenskarna – allt fler vill besöka nya resmål12.6.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Sol- och badresor ligger svenskarna varmt om hjärtat, och den viktigaste orsaken till att resa utomlands är för att få sol och värme. Sedan pandemin har svenskarna prioriterat välbekanta resmål till förmån att upptäcka nytt, en trend som nu ses mattas av. Att upptäcka nya resmål hamnar i år nummer två på listan över de viktigaste anledningarna till att resa utomlands, jämfört med en fjärdeplats 2023. Detta enligt Tickets SIFO-undersökning.

Sommarens hetaste citydestinationer – ökade bokningar till europeiska storstäder5.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sommarsemestrarna står för dörren, och trycket på resor är högt. Sol- och badresor ligger alltid varmt om svenskarnas hjärtan under sommarmånaderna – men även sommar i storstäder lockar. Bokningar till storstäder mellan juni-augusti har ökat med 9 procent jämfört med samma period 2023, där destinationer som erbjuder både storstadspuls och strandliv toppar listan. Detta enligt färsk statistik från resebyrån Ticket.

Mest populära sommarresorna – hit reser svenskarna29.5.2024 09:25:23 CEST | Pressmeddelande

Sommarens semesterresor domineras av resmål runt Medelhavet, där Spanien är i spetsen med både Malaga, Palma och Alicante. Restrycket är fortsatt starkt, där sommarens bokningar har ökat med 10 procent jämfört med samma period förra året. Topplistan domineras helt av europeiska resmål, vilket talar för att trenden med närliggande resmål håller i sig. Detta visar färsk statistik från resebyrån Ticket.

Ökat resande under lågsäsong – svenskarna blickar bortom sommarresorna13.5.2024 10:23:16 CEST | Pressmeddelande

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på semester i år, jämfört med de 48 procent som gjorde en utlandsresa förra året. I år är det dock 38 procent som tänker förlägga semesterresan under sommaren, jämfört med 43 procent förra året och 56 procent innan pandemin, enligt resebyrån Tickets senaste SIFO-undersökning. Detta tyder på ett ökat resande utanför högsäsong, och visar på en pågående trend att i större grad sprida ut resandet över året.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye