Vinnova

Pressinbjudan: Invigning av Sveriges stora innovationssatsning Impact Innovation

Dela
Impact Innovation är Sveriges stora innovationssatsning för 2030-talet som ska öka takten i den gröna omställningen och stärka Sveriges internationella konkurrenskraft. Tisdag den 7 mars invigs Impact Innovation på Fotografiska i Stockholm. Samtidigt lanseras en utlysning om finansiering för att skapa program inom satsningen.

Impact Innovation handlar om att etablera stora, långsiktiga samverkansprogram inom forskning och innovation som tar sig an vår tids stora samhällsutmaningar.

Det är ett initiativ av Vinnova, Energimyndigheten och Formas som görs på uppdrag av regeringen, där staten och näringslivet tillsammans med andra kommer att stå för finansieringen av programmen.

Vid invigningen medverkar bland andra Mats Persson, utbildningsminister och generaldirektörerna Darja Isaksson, Vinnova, Robert Andrén, Energimyndigheten och Johan Kuylenstierna, Formas.

Tid: 13.00-14.00

Plats: Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22, Stockholm

Evenemanget kommer även att webbsändas

Läs mer om invigningen: Invigning av kraftsamlingen Impact innovation | Vinnova

Anmälan för journalister: Daniel Holmberg, pressekreterare (kontaktuppgift nedan)


Mer om Impact Innovation

Impact Innovation bygger vidare på de pågående strategiska innovationsprogrammen som startade 2013. Utgångspunkten är att aktörer från näringsliv, offentlig sektor, akademi och civilsamhälle behöver ta de viktiga stegen tillsammans för att transformera hela samhället, våra städer, vår välfärd och våra värdekedjor och konsumtionsmönster, för en hållbar utveckling. Upp till fem program startar med full kraft under första kvartalet 2024.

Nyckelord

Kontakter

Om

Vinnova
Vinnova
Mäster Samuelsgatan 56
101 58 Stockholm

http://www.vinnova.se/

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vårt uppdrag är att stärka Sveriges innovationsförmåga för att bidra till hållbar tillväxt. Vi skapar möjligheter och drivkrafter för organisationer att arbeta tillsammans för att möta viktiga samhällsutmaningar. Varje år satsar Vinnova ungefär tre miljarder kronor på forskning och innovation.

 

Följ Vinnova

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vinnova

Forskning och innovation för konkurrenskraft och en hållbar framtid6.11.2023 10:19:41 CET | Pressmeddelande

Det behövs ambitiösa satsningar på forskning och innovation för att Sverige ska vara konkurrenskraftigt i framtiden och för att accelerera omställningen till ett hållbart samhälle. Det skriver Vinnova i sitt inspel till regeringens forskningspolitiska proposition och föreslår strategiska satsningar för näringslivets klimatomställning, nationell säkerhet, life science och på banbrytande teknik.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye