Växjö stift

Stort intresse för att jobba i kyrkan – fullt hus när biskopen bjuder in nyfikna

Dela
Över 70 personer är anmälda till biskopens Nyfiken på-kväll på Östrabo den 7 mars. Kvällen vänder sig till den som går i tankar på att bli diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker eller präst.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

– Jag är glad för att det verkar finnas en så stor nyfikenhet på att arbeta i kyrkan. Ett sätt att få använda sina gåvor för att arbeta för något man tror på. Det ska bli spännande att träffa dessa potentiella framtida medarbetare i Svenska kyrkan, säger biskop Fredrik Modéus.

En gång om året bjuder biskopen in till en kväll för nyfikna på Östrabo. Det serveras en enklare måltid och information ges om de fyra kyrkliga profilyrkena: diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker och präst. Växjö stifts rekryteringsansvariga berättar om yrkena och om vägen dit. Det blir också möjlighet att ställa frågor.

Det finns massor av yrken i Svenska kyrkan. Förutom de redan nämnda så kan man arbeta som exempelvis kyrkogårdsarbetare, jurist, kommunikatör, kock med mera. Växjö stift har flera program som syftar till att rekrytera fler till kyrkligt medarbetarskap. Exempelvis erbjuds unga vuxna trainee-platser i församling, barn får lära sig spela orgel gratis, ungdomar rustas med ledarutbildningar och det finns olika kurser för den som vill arbeta i kyrkan. Läs mer här.

Nyfiken på-kvällen är på biskopsgården Östrabo i Växjö den 7 mars klockan 18-20. Här finns mer information: https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift/ar-du-nyfiken

Välkomna att bevaka eller uppmärksamma på annat sätt!

Kontakter

Bilder

Foto: Johannes Frandsen /Ikon
Foto: Johannes Frandsen /Ikon
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum