Försäkringskassan

Alla med konto har nu fått elstödspengarna

Dela
I dag, den sjunde mars 2023, är cirka 98 procent av det första elstödet till elområde 3 och 4 utbetalat – 17,3 av 17,5 miljarder kronor. Fler än 4,1 miljoner hushåll av de 4,2 miljoner som har rätt till stödet har nu pengarna på sina konton.

Utbetalningarna har gått snabbt och säkert som planerat. De utbetalningar som nu är klara – alltså 98 procent - har kunnat ske direkt till bankkonto tack vare att många har anmält sitt konto till Swedbank eller har konton registrerade hos Försäkringskassan eller Pensionsmyndigheten.

Nu återstår två procent av utbetalningarna, det motsvarar ungefär 80 000 hushåll.
En del av dessa avser sommarstugor som ägs av personer som inte är permanent bosatta i Sverige. Försäkringskassan har i dessa fall skickat brev för att få kontonummer till aktuell bank i utlandet.
För de som är bosatta i Sverige görs en sista koll om det kommit in nya kontonummer till Swedbanks kontoregister innan avier nu skickas ut. Även dödsbon kommer få sina utbetalningar den närmaste tiden – i första hand direkt till registrerade konton.

Nyckelord

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Lagändringar och inflation ökar utgifterna för socialförsäkringen6.2.2024 08:55:47 CET | Pressmeddelande

Försäkringskassans utgifter för socialförsäkringen väntas bli ungefär 12 miljarder högre år 2024 än år 2023 och beräknas landa på 246,5 miljarder. Inflationen förväntas höja prisbasbeloppet och löner, vilket innebär höjda ersättningsnivåer för både sjuk- och föräldraförsäkringen. Samtidigt ger lagändringar som infördes år 2022 och 2023 ökade kostnader inom sjuk- och aktivitetsersättning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye