Odla din pensionskunskap – en ny bok gör pension begriplig
Hör du till dem som tycker att pensionsspråket är svårt att förstå? Har du bättre koll på vad dina växter heter och hur de vill bli ompysslade?
För dig har minPension tagit fram den digitala boken ”Ge pensionen växtkraft”. Att ta hand om och planera för din pension kan på många sätt jämföras med att sköta trädgården. Jordmånen ska vara bra, det krävs sol, vatten, näring och tålamod för att det ska bli bra. Men du har också många möjligheter att få den trädgård som passar just för din ambitionsnivå.
I boken ”Ge pensionen växtkraft” varvas pensionsfakta med ett och annat odlingstips och recept och berättelser om hur pensionstankarna går hos företagaren, småbarnspappan med flera. Den digitala boken når du utan inloggning i fliken ”Allt om pension” på minPension.
minPension är ett samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Här kan du även logga in och se vad du kan förväntas få i pension och var pengarna finns. När det blir dags att planera för hur pengarna ska tas ut får du stöd och hjälp i Uttagsplaneraren på minPension.
Kontakter
Maria EklundKommunikationsansvarig
Tel:08-522 785 42maria.eklund@minpension.seKristina KampPensionsekonom
Tel:070-560 36 92kristina.kamp@minpension.seBilder
Länkar
Om
Pressrum
Pressrum: http://via.tt.se/pressrum/minpension/
Kontorsväxel: 08-522 785 40
Postadress: Min Pension i Sverige AB, Box 24043, 104 50 STOCKHOLM
Besöksadress: Karlavägen 108, plan 6 i Stockholm
Läs nyheter och inlägg på blogg.minPensions.se
Om minPension
På minPension kan pensionssparare få hjälp att se den egna pensionen och förstå vad som påverkar den. Under det senaste året har minPension vidareutvecklats för att också möta den blivande pensionärens behov i planeringen inför pensionsuttagen. Tjänsten är ett oberoende samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Tillsammans driver, utvecklar och finansierar parterna den.
Följ minPension
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från minPension
Så vill svenskarna ta ut sina pensioner12.11.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Fyra av tio 65-åringar använder tjänsten Uttagsplaneraren på minPension för att planera sin pension. Det är vanligare att personer som har högre utbildning och inkomster använder verktyget och de flesta väljer bort att få tjänstepensionen utbetald livet ut. Det visar en ny rapport från forskare på Jönköping International Business School (JIBS) vid Jönköping University.
Nu blir det enklare att planera och ansöka om pensionen4.11.2024 09:00:00 CET | Pressmeddelande
Det ska vara enkelt att planera och göra medvetna val inför sin pensionering – och lätt att ansöka om pengarna. SPV har därför utvecklat och lanserat en ny digital ansökningstjänst som också kan ta emot pensionsplaner från Uttagsplaneraren på minPension. – Det här är ett värdefullt stöd för kunden och ett bra exempel på ett lyckat samarbete, säger Maria Humla, generaldirektör på SPV.
30 år efter klubbslaget som förändrade pensionerna - så har det påverkat olika åldersgrupper5.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande
I juni 1994 sa Sveriges riksdag ja till förändrade pensioner. Nu, 30 år senare, ser vi effekterna av klubbslaget i riksdagen. Olika åldersgrupper har påverkats på olika sätt. Det är inte bara den lagstadgade pensionen som har förändrats. Minst lika stora förändringar har skett i tjänstepensionerna, där arbetsmarknadens parter förhandlar fram avtalen.
Nya ledamöter och suppleanter i minPensions styrelse3.4.2024 11:30:00 CEST | Pressmeddelande
Vid minPensions årsstämma den 28 mars 2024 valdes Anna Pettersson Westerberg, generaldirektör för Pensionsmyndigheten och Marie Litezings till nya ordinarie styrelseledamöter samt Sara Rindevall, Länsförsäkringar Fondliv och Mattias Sandholm, Handelsbanken Liv till nya suppleanter.
Nya siffror från minPension: Fyra procent saknar tjänstepension – kolla vad du omfattas av5.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Tjänstepensionen är en viktig del av den totala pensionen. Bland minPensions närmare fem miljoner registrerade användare saknar drygt fyra procent tjänstepension i sin pensionsprognos.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum