Moderaterna

Vi vann och vi förlorade – Moderaternas eftervalsanalys 2022

Dela
Moderaterna lyckades med sitt viktigaste mål för valet 2022 – att samla en majoritet för en ny regering. Medvetna strategiska val för att nå det målet har under mandatperioden och valrörelsen bidragit till valsegern. Det visar Moderaternas eftervalsanalysrapport som publiceras idag, torsdag 9 mars.

Trots att partistyrelsens viktigaste mål uppnås backar Moderaterna i riksdagsvalet 2022. Eftervalsanalysen visar att man i valet 2022 halkat efter i storstäderna samtidigt som partiet vuxit i andra delar av landet.

- Situationen för partiet måste tas på allvar. Likt de strategiska val som gjordes för att förverkliga valsegern i valet 2022 så måste nu strategiska val göras för att bryta trenden från de senaste tre riksdagsvalen. Det arbetet måste påbörjas nu. Med de rekommendationer som valanalysgruppen lämnar tillsammans med de kommande årens regeringsduglighet finns all anledning att känna stor tillförsikt inför framtiden, säger Camilla Waltersson Grönvall, ordförande i nationella valutvärderingsgruppen 2022.

Utmaningen för Moderaterna ligger så väl i dåtiden som framtiden. Ett nytt politiskt landskap innebär stora möjligheter, men även risker.

Mot denna bakgrund har eftervalsanalysrapporten fått namnet ”Maktskiftesvalet 2022 – en resa in i det okända”.

Du hittar eftervalsanalysen här.

Kontakter

Bilder

Om

Moderaterna
Moderaterna
Blasieholmsgatan 4A
11148 Stockholm

08-6768000http://www.moderaterna.se

 Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye