Region Norrbotten

Region Norrbotten söker ny regiondirektör

Dela
Nu inleds rekryteringen av ny den nya regiondirektör som ska efterträda Ulf Bergman. På önskelistan står en erfaren ledare som kan kombinera kraft med ödmjukhet.

Regiondirektören är regionens högsta tjänsteperson och rapporterar till regionstyrelsen och dess ordförande. Det är de folkvalda politikerna som ger regiondirektören i uppdrag att leda och utveckla verksamheten.

– Att vara regiondirektör innebär stort ansvar men också stora möjligheter. Tillsammans med alla kompetenta medarbetare och chefer får personen driva utvecklingen framåt, säger Anders Öberg, regionstyrelsens ordförande.

Hälso- och sjukvårdens utveckling kommer vara prioriterat och är Region Norrbottens största område, men den kommande regiondirektören behöver också ta sig an det regionala utvecklingsansvaret som syftar till att Norrbotten ska bli Sveriges mest välkomnande och nytänkande län.

– Vi har redan tagit på oss ledartröjan när det gäller den gröna omställningen och har en spännande tid framför oss. Resten av Sverige och stora delar av världen har blicken riktad mot Norrbotten just nu. Vi måste göra allt vi kan för att människor ska vilja flytta hit och arbeta, både inom industrin och inom välfärden.

Den person som söks ska vara en erfaren ledare som har jobbat med breda uppdrag inom komplexa organisationer. Ett tillitsbaserat ledarskap där ansvar delegeras till underställda chefer är ett måste.

– Den vi rekryterar behöver vara bra på att kommunicera och skapa relationer till kollegor. Att bygga upp ett förtroende är ett måste.

Sista ansökningsdag är 9 april.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 000 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye