Stångåstaden

Linköpings äldsta hockeystipendium utdelat

Dela
Två ungdomar, Madicken Ek och Tore Everhill, är både lovande hockeyspelare och goda föredömen utanför rinken. Igår fick de båda ta emot Stångåstaden och LHC:s hockeystipendium. Priset är ett presentkort på utrustning till ett värde av 10 000 kronor vardera.

Stipendiet vänder sig till ungdomar i åldern 11 till 15 år som bor i Linköpings kommun. Stipendiet delas i år ut för 22:a gången och de båda stipendiaterna fanns på plats vid gårdagens hemmamatch i Saab Arena för att ta emot sitt pris.

- Vi vill uppmuntra höga ambitioner och gott kamratskap vilket båda stipendiaterna har visat prov på. Vi hoppas att stipendiet kan bidra till att de fortsätter att utvecklas i sin idrott och att deras prestationer kan uppmuntra och inspirera andra, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Juryns motivering lyder:
Madicken Ek - ända sedan du var liten har du älskat att stå på skridskor, och din kärlek till hockeyn är enorm. Du älskar inte bara att spela hockey själv, utan går också på alla hemmamatcher, både dam- och herr matcherna. Du älskar också att stå i klacken. Gemenskapen och glädjen med dina hockeykompisar betyder allt för dig. Ditt högsta mål är att få fortsätta spela hockey och att nå damlaget.

Tore Everhill - din kärlek för hockeyn är enorm. Du har ett starkt driv att utveckla dig själv – på träning i hallen eller hemma i garaget, liksom på match. Du använder också ditt driv till att, på ett positivt sätt, pusha ditt lag och dina lagkamrater framåt. Som person är du väldigt omtänksam och tar ansvar för att peppa den som behöver muntras upp och lyfta den som lyckats. Ditt goda kamratskap visar du också genom att nominera en av dina kamrater till hockeystipendiet.

Juryn består av representanter från Stångåstaden och LHC. Läs mer om Stångåstadens föreningssamarbeten på www.stångåstaden.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde och förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Stångåstaden vill bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden arbetar sedan länge med aktiviteter för att upprätthålla en sund konkurrens på våra byggarbetsplatser. Idag görs detta dels genom kravställning i upphandlingar, lokalt samarbete mellan Byggföretagen och de offentliga beställarna, dels genom förhandskontroller och kontroll under byggskedet. Då Stångåstaden är en stor aktör i regionen och vill vara en normbildande aktör i branschen kommer vi under 2024 att ta ytterligare steg för att öka kravställningen och uppföljningen.

Så vill vi bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:00:00 CET | Blogginlägg

Det förekommer tyvärr problem med fusk och dåliga villkor på byggarbetsplatser i Sverige. Det riskerar att bli en grogrund för organiserad brottslighet om vi inte agerar och arbetar förebyggande. Problemen handlar om allt från obetalda skatter, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter till illegal arbetskraft och dålig arbetsmiljö. Det leder också till en osund konkurrens på byggmarknaden. Fusk och kriminalitet riskerar att försämra kvaliteten på byggen, skapa social oro och resultera i att seriösa byggföretag slås ut.

Stångåstaden kommenterar skador på fastighet samt ombesörjer evakuering för drabbade hyresgäster8.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden har under torsdagen inlett arbetet med att säkra den explosionsdrabbade fastigheten på adressen Ödegårdsgatan 16 i stadsdelen Johannelund. Undersökningen visar att skadorna på konstruktionen är mer omfattande på konstruktionen än vad den första bedömningen gjorde gällande. Med anledning av detta kommer Stångåstaden nu inleda arbetet med att säkra fastigheten. Bolaget ombesörjer samt att bolaget ombesörjer evakueringsbostad för alla drabbade kunder i fastigheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye