AcadeMedia

AcadeMedias gymnasieskolor samlas på Campus Polacksbacken

Dela
AcadeMedia fortsätter att investera i moderna skollokaler i Uppsala. I sommar ansluter Drottning Blankas Gymnasieskola till NTI Gymnasiet och ProCivitas som redan finns på campusområdet på Polacksbacken.

Drottning Blankas gymnasieskola kommer att flytta från Bangårdsgatan till Lägerhyddsvägen 2 på Polacksbacken inför det nya läsåret. Innan skolan flyttar ska lokalerna anpassas efter skolans program och inriktningar. Det blir bland annat nya metodrum och klassrum för skolans utbildningar inom frisör, kriminologi och modedesign.  

– Flytten blir verkligen ett lyft för vår skola. Vi växer, därför behöver vi större och bättre lokaler. Jag är övertygad om att våra utbildningar, som är en blandning av kreativa, yrkesinriktade och teoretiska program, kommer att komplettera de andra gymnasieskolorna på campuset, säger Daniel Öberg som är rektor på Drottning Blanka Uppsala.

De tre gymnasieskolorna har tillsammans en mängd olika program och inriktningar inom bland annat design, tech, naturvetenskap, ekonomi, samhällskunskap, vård- och omsorg, frisör och andra gymnasiala yrkesutbildningar. Skolorna bidrar tillsammans till en dynamisk och spännande skolmiljö för lärare och elever från hela regionen. 

Mathias Laveno är rektor för NTI Gymnasiet som redan finns i området: 

– Campus Polacksbacken är centrum för Uppsala universitets forskning och utveckling inom teknik och naturvetenskap. Det är en av anledningarna till att vi valde att flytta hit för två år sedan. Nu ser vi fram emot att även få välkomna Drottning Blankas elever och lärare till Polacksbacken, säger Mathias Laveno. 

Förutom Drottning Blanka och NTI Gymnasiet så finns sedan tidigare även ProCivitas på Polacksbacken. Skolan, som också är en del av AcadeMedia, har programmen ekonomi, naturvetenskap och samhällsvetenskap. 

För mer information om Drottning Blankas flytt till Polacksbacken, kontakta gärna rektor Daniel Öberg på 0725-208636. 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 28 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang, med en blandning av teoretiska och yrkesinriktade program.

NTI Gymnasiet grundades 2002 som en förgrening av Nordens Teknikerinstitut. Totalt finns det 29 skolor runt om i Sverige. Skolorna har som ambition att vara Sveriges ledande gymnasium inom tech, science och IT.

ProCivitas grundades 1997 och består idag av sju skolor på sex orter. Skolorna har en stark koppling till näringslivet med individuella mentorsprogram och regelbundna gästföreläsningar. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye