Svenska Seglarförbundet

Nytt samarbete mellan Seglarförbundet och Pelle P

Dela
Seglarförbundet och klädvarumärket Pelle P har tecknat ett avtal där Pelle P blir ny klädsponsor till förbundet och framför allt till svenska kappseglingslandslaget. Det blir ett samarbete mellan ett framgångsrikt företag med verksamhet i ett 15-tal länder och ett likaså framgångsrikt landslag som vann två OS-silver 2021 och med stora ambitioner för framtiden.

– Det känns jättespännande att ingå ett samarbete med ett så starkt varumärke och med så snygga och funktionella kläder som Pelle P står för. Att det dessutom är ett svenskt varumärke som har rötterna i en av våra allra största seglare genom tiderna gör det extra kul, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör och sportchef på Seglarförbundet.

Pelle Ps funktionskläder är designade för ett aktivt liv och för att klara tuffa utmaningar inom hav, berg och stad. Varumärkets kollektioner innehåller allt från tekniska sjö-och skidkläder till plagg som lämpar sig såväl på golfbanan som i staden.

– Vi är glada och stolta över att inleda ett nytt samarbete med Seglarförbundet. Det ger oss möjlighet att exponera och förstärka vårt varumärke inom svensk segling. Och vi ser fram emot att fortsätta utveckla våra kläder tillsammans med seglare på toppnivå, säger Cecilia Petterson, VD, grundare och chefsdesigner på Pelle P.

Kollektionerna är inspirerade av seglaren Pelle Pettersons livsstil och prestationer som idrottsman. Det handlar om erfarenhet, hängiven livsstil och framåtanda. Att leva för stora upplevelser och känna sin hemmaplan. Ingen personifierar det bättre än Pelle Petterson.

Pelle Petterson, som fyllde 90 år i fjol, är en av Sveriges mest kända seglare och båtdesigner vilket understryks av att han är medlem nummer 1 i svensk seglings Hall of Fame. Under ett långt liv har han framgångsrikt kappseglat och designat båtar. Seglingskarriären resulterade bland annat i två OS-medaljer och ett 10-tal VM-medaljer varav fem guld. Plus att han två gånger har utmanat om America´s Cup med båten Sverige – 1977 och 1980.

 Bifogade bilder får användas fritt, redaktionellt. Ange fotograf:

 För mer information kontakta Cecilia Petterson på cecilia.petterson@pellep.se eller 031-7084780

Bilder

Om

Svenska Seglarförbundet
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

08-4590990https://www.svensksegling.se/

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 36 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye