Svenska Tennisförbundet

Formstark Peterson med i Sveriges lag i Billie Jean King Cup

Dela
Om en månad väntar nästa landslagsäventyr för Sveriges tennisdamer. Nya förbundskaptenen Johanna Larsson har tagit ut sin första landslagstrupp, till gruppspelet i Billie Jean King Cup (tidigare Fed Cup).

Johanna Larsson har nominerat följande spelare till gruppspelet i Europa-/Afrikazonens grupp 1 i Turkiet 10-15 april: Rebecca Peterson, Caijsa Hennemann, Kajsa Rinaldo Persson och Jacqueline Cabaj Awad. 

Svenskorna har visat fina resultat på touren på sistone. Rebecca Peterson blev klar för åttondelsfinalen i Indian Wells på söndagskvällen. Tidigare under dagen vann Caijsa Hennemann årets första singeltitel på ITF-touren.
– Rebecca (Peterson) är vår bästa spelare just nu och det betyder så klart jättemycket att hon är med. Hon har kämpat på många timmar i bakgrunden, ett hårt jobb med pappa Mart som inte alla ser. Det är jätteroligt att det betalar sig nu, säger Johanna.

Rebecca Peterson:
– Det är alltid en ära att få representera Sverige i både lag och individuella sammanhang. Det finns många speciella minnen som jag alltid kommer att bära med mig från just dessa lagmatcher och förhoppningsvis samlar jag på mig ytterligare. Det är något speciellt med lag då det sker ytterst sällan under året. 

Sverigetvåan Mirjam Björklund saknas i truppen. Johanna Larsson har tagit ut fyra spelare, men har plats för en femte och därmed är dörren på glänt för Björklund.
– Hon har preliminärt tackat nej i ett första skede, då hon vill ge sig själv chansen att samla på sig de poäng som krävs för att spela Wimbledon och andra tävlingar hon har siktet inställt på. Får hon de resultat hon önskar finns det stor chans att hon är med i laget.

Lottningen är ännu inte gjord men lagen som Sverige kan få möta är Bulgarien, Kroatien, Danmark, Egypten, Ungern, Lettland, Nederländerna, Norge, Serbien och hemmanationen Turkiet.

Mer information och kommentarer finns på Tennis.se.

Sveriges lag: spelare, ålder, klubbtillhörighet, världsranking (singel/dubbel)

Rebecca Peterson, 27, Salk, (103/194)
Caijsa Hennemann, 21, KLTK (342/200)
Kajsa Rinaldo Persson, 25, Ystads TK (397/965)
Jacqueline Cabaj Awad, 27, Fair Play TK (501/280)

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har över 120 000 medlemmar organiserade i sju regioner och drygt 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har över 14000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye