Porsche

Anders Boqvist ny märkeschef för Porsche Sverige

Dela
Porsche Sverige meddelar idag att Anders Boqvist tar över som ny märkeschef för Porsche Sverige. Boqvist kommer närmast från Din Bil Sverige och tillträder sin nya tjänst inom Volkswagen Group Sverige till sommaren.
Anders Boqvist tar över som ny märkeschef för Porsche Sverige.
Anders Boqvist tar över som ny märkeschef för Porsche Sverige.

Det står nu klart att Anders Boqvist tar över som ny märkeschef för Porsche Sverige. Boqvist är en beprövad ledare med mångårig erfarenhet från bilbranschen hos såväl generalagent som återförsäljare. Han kommer närmast från en tjänst hos Din Bil Sverige som Brand Manager för Audi i Stockholm.

– Porsche är ett spännande företag med ett fantastiskt varumärke och fascinerande produkter, säger Anders Boqvist, tillträdande märkeschef för Porsche Sverige. Jag är imponerad av det Porsche åstadkommit i Sverige med de senaste årens tillväxt, nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla affären och bidra till fortsatta framgångar.

– Vi är glada över att kunna välkomna Anders till Volkswagen Group Sverige. Hans driv och mångåriga erfarenhet både från importörssidan och återförsäljarsidan gör honom väl lämpad att tillsammans med sitt team och våra återförsäljare fortsätta utveckla Porsche-affären i Sverige, säger Claes Jerveland, VD, Volkswagen Group Sverige.

Anders Boqvist tillträder sin nya roll som märkeschef för Porsche Sverige den 1 juni 2023 och kommer att arbeta från företagets huvudkontor i Segeltorp strax söder om Stockholm.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Boqvist tar över som ny märkeschef för Porsche Sverige.
Anders Boqvist tar över som ny märkeschef för Porsche Sverige.
Ladda ned bild
– Vi är glada över att kunna välkomna Anders till Volkswagen Group Sverige, säger Claes Jerveland, VD, Volkswagen Group Sverige.
– Vi är glada över att kunna välkomna Anders till Volkswagen Group Sverige, säger Claes Jerveland, VD, Volkswagen Group Sverige.
Ladda ned bild

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718, Taycan, Macan, Cayenne och Panamera. År 2022 registrerades 2 670 Porsche i Sverige. Helelektriska bilar och plug-in hybrider är en viktig del av märkets modellstrategi och utgör över 60 % av försäljningen på den svenska marknaden. Porsches största marknader är USA, Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Danderyd, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Linköping, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Nya Porsche Taycan – starkare, snabbare, längre!7.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Porsche Taycan har fått en omfattande uppdatering. De nya versionerna har mer effekt, längre räckvidd, accelererar snabbare och laddar snabbare med större stabilitet. Designavdelningen har vässat formerna och samtidigt differentierat Turbo-modellerna tydligare. Alla Taycan-versioner har en mer omfattande standardutrustningslista och är försedda med den senaste generationen av interiörkonceptet Porsche Driver Experience.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye