Studentlitteratur AB

Studentlitteratur förvärvar Bokförlaget Hedvig

Dela
Studentlitteratur har tecknat avtal om att förvärva Bokförlaget Hedvig, ett förlag med omfattande utgivning inom lättläst.

Bokförlaget Hedvig startades 2020 och ger ut läsvänliga böcker för barn, ungdomar och vuxna. Förlaget har prisats för sitt arbete med att sprida intresset för, och kunskapen om, lättläst litteratur. Studentlitteratur är Sveriges ledande utbildningsförlag med omfattande utgivning av läromedel från förskoleklass till gymnasium och vuxenutbildning. Sedan några år tillbaka är Nypon och Vilja förlag, Sveriges största förlag för lättläst litteratur, en del av Studentlitteratur. Med förvärvet av Bokförlaget Hedvig stärks den positionen ytterligare.

– Vi är imponerade av den utgivning Hedvig byggt upp under kort tid och förlagen har gemensamt ett starkt engagemang i arbetet med att öka läsförståelsen i Sverige och göra fler barn, unga och vuxna till goda läsare. På Studentlitteratur är vi både glada och stolta över att nu få fortsätta detta viktiga arbete tillsammans med Hedvigs författare och illustratörer, säger Magnus Pettersson Roos, Affärsutvecklingschef och vice VD på Studentlitteratur.

– Jag kan inte tänka mig en bättre plats för Hedvigs fina utgivning än i Studentlitteraturs trygga och kompetenta händer. Vi vet att de har samma önskan att sprida läsvänliga böcker, kultur och fakta till så många som möjligt och ge alla en möjlighet att uppleva lustfylld läsning, säger Catarina Berg, Förlagschef på Bokförlaget Hedvig.

Överlåtelsen sker formellt den 3 april 2023.

För frågor och ytterligare kommentarer, kontakta:

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 00https://www.studentlitteratur.se

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 422 miljoner kronor och har 164 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

Studentlitteratur och Binogi i samarbete för likvärdigt lärande16.4.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Alla elever ska ha möjlighet att hänga med i undervisningen, oavsett förutsättningar. Därför tar nu Studentlitteratur och Binogi, två kunskaps- och utbildningsföretag med stark förankring i svensk skola, ett gemensamt steg för att ytterligare stärka stödet för elever och lärare. I samband med lanseringen av Studentlitteraturs nya läromedel Helios NO kommer handplockade, flerspråkiga undervisningsfilmer från Binogi att finnas kopplade och tillgängliga via Helios NO:s lärarpaket.

Student får pris för bästa rättsteoretiska examensarbete29.8.2023 14:43:07 CEST | Pressmeddelande

För andra året delas David Reidhavs pris ut för bästa rättsteoretiska examensarbete. När David Reidhav slutade som lektor i allmän rättslära vid Lunds universitet avtackades han av kollegor vid juridiska fakulteten med boken Juridiska grundbegrepp (Studentlitteratur, 2019). Nu används boken som litteratur på den kurs på juristprogrammet där David undervisade. I boken medverkar 14 lärare i rättsteori som kapitelförfattare och all royalty går till priset.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye