Svenska Brottningsförbundet

Malmgren till final i U23-EM

Dela
Efter en fallvinst i en jämn semifinal mot Mihaela Samoli från Moldavien, är Jonna Malmgren klar för final i U23-EM i Bukarest, Rumänien. I finalen möter hon hemmafavoriten Ana, regerande europamästare i 55 kg.
Jonna Malmgren i final i 55 kg, U23-EM i Bukarest.
Jonna Malmgren i final i 55 kg, U23-EM i Bukarest.

Även om Jonna gått upp en viktklass under U23-EM så var hon inför tävlingen favorit i 55 kg. Hon inledde mot Azerbaijans Elnura Mamadova. Efter en liten skakig första period där Jonna lång under med 2-4 i paus kunde man se att Jonna var en klass bättre än azerbaijanskan. Efter fyra minuters brottning var matchen över genom en stilfull fallvinst från Malmgren.

I Semifinalen väntade Mihaela Samoil från Moldavien. En Etablerad brottare som tog silver på U23-VM i fjol. Senast brottarna
Möttes var i JVM-finalen 2021. Den gången vann Jonna en jämn match som svängde fram och tillbaka. Nu var det andra bullar. Efter bara 30 sekunder kom Jonna in på ett fint dyk där hon fångade moldaviskans ben och till sist hade det över sitt eget huvud. Efter lite justering kunde jonna svepa Samoils ben och få ner henne i fallläge. Moldaviskan försvarade sig och kom runt på mage, väl där paketerade Jonna återigen ihop sin motståndare med en klassisk fällkniv och kunde sekunderna senare få sin hand uppsträckt i luften då fallvinsten och finalbiljetten var ett faktum.

Nu möts två regerande europamästare i morgondagens i final. Jonna möter hemmafavoriten och regerande europamästaren i 55 kg, Andreea Beatrice Ana, Rumänien.

Finalen går runt 17:30, torsdag 16 mars.

För mer information och resultat och tider gå in på UWW.org

Kontakt på plats: 

Leonard Östlund
Svenska Brottningsförbundet, teamleader U23 EM

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jonna Malmgren i final i 55 kg, U23-EM i Bukarest.
Jonna Malmgren i final i 55 kg, U23-EM i Bukarest.
Ladda ned bild

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Jonna Malmgren tar en OS-plats till Sverige21.9.2023 21:49:23 CEST | Pressmeddelande

Svenska brottaren Jonna Malmgren har gjort ett imponerande världsmästerskap med många jämna matcher som slutade med en kvotplats till OS i Paris 2024. Efter en förlust i en tight bronsmatch, där hon fick möta indiskan Antim Panghal som vann U20-VM både 2022 och 2023, kämpade Jonna vidare om en hedrande femteplats. Detta var inte bara en match om en femteplats på världsmästerskapen, utan även en plats till OS nästa sommar.

Svenska brottare redo för VM och OS-kval med fyra seedade brottare5.9.2023 18:14:05 CEST | Pressmeddelande

Strålkastarna riktas mot Belgrad när svenska brottare gör sig redo att erövra världsscenen. I en utmaning som får pulserna att rusa och hjärtan att klappa i takt med spänningen, går det svenska brottningsteamet till kamp på det kommande Senior världsmästerskapet. De står inte bara inför chansen att erövra världsmästartitlar, utan även första steget på resan mot de eftertraktade Olympiska Spelen och det ser ljust ut för våra svenska brottare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum