Järfälla Kommun

Hummeltorp ny delägare i Barkarby Science

Dela
Järfälla kommuns initiativ Barkarby Science fungerar som en koppling mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi, och driver utvecklingen av den smarta och hållbara staden, alltid med människan i centrum. Från och med den 17 mars är återvinningsföretaget Hummeltorp en av sju delägare i bolaget.

Barkarby Science, som är en arena för samverkan, ska bidra till att stadsmiljön byggs på ett hållbart sätt där människan trivs och mår bra, bland annat genom att förenkla processer kring testning av innovationer i ett stort stadsutvecklingsprojekt, Barkarbystaden. Bolaget har fokus på nya innovativa system, miljöer eller nya innovativa tekniska lösningar som skapar en bättre vardag för människan i staden. Sedan den 17 mars är återvinningsföretaget Hummeltorp ny delägare i Barkarby Science.

– Utvecklingen i Järfälla, som ska präglas av grön tillväxt, trygghet och gemenskap är något som väcker intresse och många aktörer vill vara med på den här resan. För att lyckas fullt ut behövs en mångfald av aktörer som ger en bredd av erfarenhet och kunskap vad gäller innovation och grön omställning. Det är därför glädjande att vi får välkomna ännu en etablerad och erfaren delägare som kommer bidra till det arbete vi driver inom Barkarby Science, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla samt ordförande i Barkarby Science.

Bolaget Barkarby Science ägs av Järfälla kommun ihop med Atrium Ljungberg, E.ON Energilösningar, Järfällahus, Ragn-Sells och Skanska. Hummeltorp blir nu ny delägare och kompletterar bolaget med speciell kompetens inom klimatsmart återvinning.

– Vi är imponerade av Barkarby Science erbjudande och är väldigt glada över att få bli en del av den hållbara staden. Med lösningar och kunskap inom hållbar återvinning hoppas vi kunna utveckla Barkarbystaden ytterligare tillsammans med Järfälla kommun och samtliga delägare, säger Christer Otterström, vd Hummeltorp.

Om Hummeltorp

Hummeltorp är en del av den växande cirkulära ekonomin, där material och produkter återanvänds istället för att kasseras. Hummeltorp utgår från obehandlade massor, rengör och förädlar dem i olika steg och återvinner på så sätt fyllnadsmaterial som ofta har bättre egenskaper än de ursprungliga materialen.

Nyckelord

Kontakter

Eva Ullberg (S)Kommunstyrelsens ordförande

Presskontakt: Jakob Amnér, 070-002 79 78 eller jakob.amner@jarfalla.se

Tel:070-002 79 78

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla kommun har i avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby åtagit sig att uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarbystaden pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I och detaljplanering inom detaljplan för Barkarbystaden II och III samt detaljplanearbete för Barkarbystaden IV, Veddesta I, Veddesta II, Veddesta III och Veddesta IV.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye