Hermods AB

Milla Bjerke ny utbildningsdirektör för Hermods AB

Dela
I mitten på juni tar Milla Bjerke över som ny utbildningsdirektör för Hermods AB. Milla kommer närmast från Stockholms Stadsmission där hon varit verksam som ansvarig för Kvalitet och hållbarhet.
Milla Bjerke, tillträdande utbildningsdirektör Hermods AB
Milla Bjerke, tillträdande utbildningsdirektör Hermods AB

- Utifrån sin kompetens och långa erfarenhet inom ledarskap från olika branscher kommer Milla bidra till att ta Hermods AB vidare in i framtiden. Vi är väldigt glada att få välkomna Milla till Hermods och AcadeMedia, säger Christer Hammar, chef AcadeMedia vuxenutbildning.

Milla Bjerke är i civilekonom med erfarenhet från ledande roller i både privata och statliga bolag och har bland annat arbetat inom SAS som divisionschef SGS International med fokus på affärsdriven förändringsledning och även som VD för Samhalls Arbetsmarknadstjänster AB. I sin senaste roll inom Stockholms Stadsmission har hållbarhetsfrågor legat i fokus vilket är ett viktigt område för Hermods AB framtida utveckling.

- Att få möjligheten att fortsätta utveckla Hermods verksamhet ligger i linje med det jag jobbat med de senaste tio åren – att få människor närmare arbetsmarknaden. Jag brinner för själva kärnfrågan och social hållbarhet ligger mig varmt om hjärtat. Det ska bli väldigt inspirerande att få lära känna verksamheten och alla medarbetarna, säger Milla Bjerke, tillträdande utbildningsdirektör för Hermods AB.

Claudiu Gelu Deak frånträder således posten som t.f utbildningsdirektör för Hermods AB den 15 juni och återgår till rollen som vice segmentschef AcadeMedia vuxenutbildning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Milla Bjerke, tillträdande utbildningsdirektör Hermods AB
Milla Bjerke, tillträdande utbildningsdirektör Hermods AB
Ladda ned bild
Milla Bjerke
Milla Bjerke
Ladda ned bild

Länkar

Om

Hermods AB
Hermods AB
Adolf Fredriks kyrkogata 2
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra komvuxutbildningar, yrkeshögskola, sfi och distansgymnasium utbildar årligen över 70 000 studerande och elever. Vår vision är att vara ledande i utbildning för vuxna och därigenom delaktiga i inkludering och förbereder för arbetslivet. Hermods ingår i Academedia, som genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande vill skapa en bättre framtid.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

HERMODS YRKESHÖGSKOLA FORTSÄTTER ATT EXPANDERA EFTER MYNDIGHETENS BEVILJANDE AV KORTA YH-KURSER SOM STARTAR TILL HÖSTEN26.5.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

─ YH-kurser är ett relativt nytt koncept inom Yrkeshögskolan och fokuserar på utveckling och omställning av relevant kompetens för den som redan är yrkesverksam, med syfte att möta arbetslivets förändrade behov och krav. Kurserna utvecklar Yrkeshögskolans flexibilitet och utbildningsformens möjlighet att snabbare svara mot arbetslivet behov av breddad och förnyad kompetens. I syfte att snabbt hänga med i den utveckling som sker. För att kurserna lättare ska kunna kombineras med jobb är de flexiblare avseende studietakt och studieform, vi bedriver dem på halvfart eller trekvartsfart på distans. Hermods Yrkeshögskola välkomnar expansionen av YH-kurser då det är tydligt att det finns ett stort behov av snabb omställning och kompetensutveckling inom flera olika branscher. Kurserna är framtagna tillsammans med ledningsgrupperna för våra YH-program och med input från våra olika branschråd. Även här blir våra yrkeshögskoleutbildningar en viktig del i det livslånga lärandet, säger Anette Wahlg

Hermods Yrkeshögskola fortsätter tillväxtresan efter myndighetens tilldelning av YH-program för 202312.1.2023 16:34:59 CET | Pressmeddelande

Myndigheten för Yrkeshögskolan gav idag sitt besked om vilka nya yrkeshögskoleprogram som landets YH-anordnare beviljats starta hösten 2023. Hermods Yrkeshögskola fortsätter att expandera i årets ansökningsomgång där ett viktigt fokus ligger inom teknik och samhällsbyggnad men även grön näring, hållbarhet och energi. Hermods Yrkeshögskola startar sex helt nya utbildningar och expanderar befintliga utbildningar på fler orter i höst.

Därför behövs kvinnor i ”manliga” jobb och utbildningar!7.3.2022 15:22:44 CET | Nyheter

Idag ser vi att nästan 94% av de sökande till byggutbildningarna är män.* Det är något som behöver ändras för att få en större bredd i branschen. Det handlar om inkludering, men även mångfalden behöver breddas. ”- Vårt jobb inom YH är förmedla de olika rollerna, berättar Anna, utbildare inom Hermods Yrkeshögskola. Att driva branschen framåt genom utbildning som är anpassade efter alla kön och erfarenheter förändrar samhällsstrukturer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum