Svenska Brottningsförbundet

Guld till Malmgren efter rafflande mästarmöte i U23 EM

Dela
Efter en rafflande finalvinst mot hemmafavoriten och regerande europamästaren, Andreea Ana kan Jonna Malmgren nu lägga till ytterligare en EM-titel till sin internationella medaljsamling. En oerhört stark insats av Jonna och ett riktigt formbesked inför nästa månads EM i Zagreb, som är vårsäsongens huvudmål.
Jonna Malmgren, guldmedaljör i 55 kg i U23-EM i Belgrad.
Jonna Malmgren, guldmedaljör i 55 kg i U23-EM i Belgrad.

Finalen blev ett mästarmöte av sällan skådat slag, då båda brottarna kliver in på
matta som regerande Europamästare i senior: Jonna i 53 kg och Ana i 55 kg.

Jonna Malmgren, obesegrad i mästerskapsfinaler, berättar om matchen:

- Finalen var som väntat tuff. Jag visste att det kanske skulle bli en lite tråkig match, mycket stående brottning. Och jag kände att jag kom in på hennes ben väldigt bra. Så att mina anfall satt men jag slarvade lite också i försvaret, så det blev lite nervöst där i slutet. Men jag lyckades vinna, 4-4 tillslut. De kastade in challenge, förlorade den, så 5-4.

Rumänskan inledde i högt tempo med stort publikstöd. Jonna fick första passiviteten emot sig i mitten av första perioden, men replikerade med ett snabbt dyk och tog ledningen med 2-0 strax innan paus.

I andra perioden forcerade rumänskan ytterligare, och lyckades plocka fyra raka poäng. Underläge med 4-2 med en minut kvar av matchen, när Jonna samlade ihop sig och fick in ett fantastiskt tvåbensdyk nära zon, som resulterade i två svenska poäng. Ledning därmed med 4-4, i kraft av senast tagna poängen.

Med bara sekunder kvar av matchen kom Ana in på livet och satsade allt på en sista attack. Jonna reagerar tack och lov blixtsnabbt och lyckas avvärja attacken precis innan brottarna slår i mattan. Slutsignalen går och inga poäng utdelas. Efter rumänsk challenge, blir slutresultatet 5-4 i svensk favör. Jonna därmed guldmedaljör i U23-EM 2023, i viktklassen över sin ordinarie.

En oerhört stark insats av Jonna, och ett riktigt formbesked inför nästa månads EM i Zagreb, som är vårsäsongens huvudmål.

Mer information och resultat från U23-EM i Belgrad finns på UWW.org

Kontakt på plats:

Leonard Östlund,
Svenska Brottningsförbundet, teamleader U23-EM
tel: +46 73 777 6431

leonard.ostlund@brottning.rf.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jonna Malmgren, guldmedaljör i 55 kg i U23-EM i Belgrad.
Jonna Malmgren, guldmedaljör i 55 kg i U23-EM i Belgrad.
Ladda ned bild

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Jonna Malmgren tar en OS-plats till Sverige21.9.2023 21:49:23 CEST | Pressmeddelande

Svenska brottaren Jonna Malmgren har gjort ett imponerande världsmästerskap med många jämna matcher som slutade med en kvotplats till OS i Paris 2024. Efter en förlust i en tight bronsmatch, där hon fick möta indiskan Antim Panghal som vann U20-VM både 2022 och 2023, kämpade Jonna vidare om en hedrande femteplats. Detta var inte bara en match om en femteplats på världsmästerskapen, utan även en plats till OS nästa sommar.

Svenska brottare redo för VM och OS-kval med fyra seedade brottare5.9.2023 18:14:05 CEST | Pressmeddelande

Strålkastarna riktas mot Belgrad när svenska brottare gör sig redo att erövra världsscenen. I en utmaning som får pulserna att rusa och hjärtan att klappa i takt med spänningen, går det svenska brottningsteamet till kamp på det kommande Senior världsmästerskapet. De står inte bara inför chansen att erövra världsmästartitlar, utan även första steget på resan mot de eftertraktade Olympiska Spelen och det ser ljust ut för våra svenska brottare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum